ZADOVOLJSTVO NA POLJUDU

Hajduk spreman za HNL, za Europu se traže napadači

04.07.2009 u 13:53

Bionic
Reading

Na Poljudu je predstavljen prvi zgoditak Hajduka u prijelaznom roku, Florin Cernat, a trener Ante Miše izrazio je zadovoljstvo i dosad odrađenim poslom na pripremama

Pedesetak navijača dočekalo je svog novog ljubimca, Rumunja Florina Cernata, uoči njegova predstavljanja javnosti. Skandirali su mu, a on im je uzvratio pozdravima i rukovanjem te se potom uputio na predstavljanje i potvrdio da će u narednoj sezoni, u čast navijača Hajduka, okupljenih 1950. godine, imati broj 50 na leđima.

'Drago mi je da sam se vratio u Hajduk, pogotovo zbog navijača, i nadam se da će ovaj moj povratak biti puno bolji i da ćemo postići puno bolje rezultate nego prvi put. Momčad koju sam zatekao bolja je nego ona s kojom sam igrao, a vjerujem da ću i ja biti puno bolji i da ću doprinijeti boljim rezultatima', rekao je Cernat.

Ante Miše zadovoljan je odrađenim poslom u Sloveniji: 'Pripreme su bile puno bolje nego lani zato što smo imali smještaj u novom hotelu, teren je bolji i mogli smo ga koristiti 24 sata na dan, a i vrijeme nas je idealno poslužilo. Više sam zadovoljan i odnosom igrača prema radu i činjenicom da su bez ozljeda odradili uvodnih 14 dana.'

Mišu sada očekuje definiranje kadra s kojim će u sezonu. Istekli su ugovori Živkoviću, Bušiću i Bartoloviću, a po posebnom programu rade Linić, Marijan Buljat i Jertec koji još uvijek nisu definirali svoj status s vodstvom kluba.

O pojačanjima i prinovama u momčad trener 'bilih' bio je vrlo konkretan:

'Cernat je i u prvom mandatu pokazao da zna igrati, a Split i Torcida vole takve igrače. Njemu neće trebati period adaptacije i on će za nas biti veliko pojačanje. Dva Braziilca su također pokazala puno i ugodno sam iznenađen njihovom brzom prilagodbom i kvalitetom, jer se ipak radi o mladim igračima. Što vrijeme bude više odmicalo, i oni će biti bolji i kvalitetniji. Krešo Ljubičić je Hrvat njemačkog mentaliteta, pravi profesionalac koji me svojom igrom i pristupom podsjeća na Ivana Leku. I za kraj, Mario Sačer, koji je jako mlad, u budućnosti će zajedno s Antom Vukušićem predstavljati udarnu snagu Hajduka.'

Premda je još uvijek rano govoriti o ciljevima, Miše ne bježi od utrke na tri fronta.

'Znate kako je, trener Hajduka uvijek mora ići na dvostruku krunu te što duži boravak u Europi. Veliko je pitanje što će biti bez Kalinića ako on ode jer za njega još uvijek nemamo adekvatnih zamjena. Još uvijek čekamo dva napadača, a ako želimo nešto napraviti u Europi, to će morati biti vrlo kvalitetni igrači. Što se tiče domaćih natjecanja, za njih smo, čini mi se, dovoljno kompletirani i spremni', rekao je Miše.

Na kraju naglasimo da je Hajduku ponuđen još jedan Kinez, mladi napadač Zhu Ting, no i on je, poput brojnih drugih igrača, još uvijek u statusu potencijalnog pojačanja o kojima će više riječi biti u narednih nekoliko dana.