SUPERSPORT HNL

Hajduk u Koprivnici, Carević debitira na klupi Gorice u Varaždinu. Evo gdje gledati

20.10.2024 u 10:00

Bionic
Reading

Danas se igraju preostale dvije utakmice 10. kola SuperSport HNL-a.

Posljednjeplasirani Slaven Belupo na rasprodanom će stadionu dočekati lidera prvenstva Hajduk. Koprivničani imaju samo jednu pobjedu, onu protiv Dinama 4:1, dva remija i šest poraza te su s pet bodova na dnu ljestvice.

Hajduk je prvi sa šest pobjeda i tri neriješena rezultata TE ukupno 21 bodom. Nakon što je Rijeka kiksala kod Lokomotive (2:2), a Dinamo kod Istre (2:2) ova utakmica pruža priliku Bijelima da i jednima i drugima pobjegnu za četiri boda.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Trener Hajduka Gennaro Gattuso je i prije utakmica Rijeke i Dinama upozorio:

'Definitivno nas ne očekuje lagana utakmica. Slaven Belupo brzo napada s četiri i pet igrača kada dobiju posjed. Nije čudo što se velike momčadi muče u Koprivnici. Otkad je došao Mario Kovačević, imam sve pohvale za momčad. Znaju točno što žele. Neće biti lagano, treba nam jak Hajduk, jakog mentaliteta. Ako prihvatimo utakmicu kao da je šetnja, bolje da ostanemo u Splitu. Ako se budemo tamo šetali, lako moguće da dobijemo po nosu.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +30
Hajduk - Šibenik (6.10.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric

'Vjerujem da Hajduk dočekujemo spremni. Uvažavajući svu kvalitetu Hajduka, mi igramo doma i sigurno da ćemo od prve minute htjeti doći do bodova', rekao je trener Slaven Belupa Mario Kovačević koji ima velikih problema s ozljedama u momčadi:

'Butić će nam se priključiti sljedećeg tjedna, Lešković još nažalost ne može. Agbekpornu ima tri žuta kartona, a Crepulju također očekujemo na treningu sljedećeg tjedna te će konkurirati za utakmicu sa Šibenikom. Caimacov je došao iz reprezentacije s manjom ozljedom, bio bi stvarno velik hendikep da nam otpadne i treći vezni igrač za ovu utakmicu. No, ostali igrači vrijedno i dobro treniraju, dobit će priliku i vjerujem da će je iskoristiti. Vjerujem da imamo dobar, širok kadar.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +16
Slaven Belupo - Rijeka (5.10.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Utakmica se igra s početkom u 16 sati, prijenos je na MAXSport 1 (MAXtv)

U 18:30 sati na istom kanalu (MAXSport 1,MAXtv) možete pratiti susret Varaždina i Gorice.

Varaždinci su nakon devet kola peti s po tri pobjede, remija i poraza što im je donijelo 12 bodova. Gorica je pretposljednja deveta s dvije pobjede, dva remija i pet poraza.

  • +5
Varaždin - Dinamo (6.10.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

“Jako dobro smo iskoristili ovu dvotjednu stanku, igrači su odlično radili. Odigrali smo prijateljsku utakmicu na dobrom terenu s mađarskim drugoligašem Szentlorinc SE i svi smo imali koristi od te utakmice. Reprezentativci su nam se vratili, malo smo ih osvježili, dok su svi ostali odlično radili, a nadamo se da će taj rad prenijeti na nedjeljni susret s Goricom. Naravno, bit će zahtjevna utakmica, ali želimo se i postavit ćemo se kao favoriti od prve minute i želimo ići na tri boda. Nošeni publikom nadam se da ćemo i osvojiti tri boda”, rekao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Novi trener Gorice, dojučerašnji šef struke Šibenika, Mario Carević prije svog debija na klupi Goričana je izjavio:

'Čuo sam od bivših trenera sve najbolje o ovoj sredini i uvjetima za rad. Mogu to potvrditi. Obiteljska je atmosfera, nema pritiska okoline. Osjetim mir za rad. Imamo devet utakmica do stanke a cilj je skupiti što više bodova. Svaka će biti na nož, na nama je da to pripremimo. Vjerujem da će ekipa dobro reagirati i skupljati bodove.'

  • +25
Lokomotiva - Gorica (5.10.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore