REMI S OKUSOM POBJEDE

Hajduk unatoč promašajima trijumfirao u Skopju

25.07.2013 u 19:57

  • +4

2. pretkolo Europske lige, Turnovo - Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Bionic
Reading

Igrači Hajduka su na nacionalnom stadionu u Skopju obranili splitsku prednost (2:1) protiv makedonskog Turnova. Gol Caktaša donio je remi 1:1 i Hajduk čeka idućeg protivnika na europskom putu

Momčad Igora Tudora po nesnosnoj je vrućini u Skopju odigrala vrlo gledljivo prvo poluvrijeme, ali navijači bijelih koji su se unatoč Uefinoj zabrani probili do stadiona i bodrili svoj klub nisu dobili poklon u vidu pogotka. Turnovo je, kao i u Splitu, prijetilo isključivo preko svoga najboljeg igrača Blaževskog, dok je Hajduk oštrinom u duelima dominirao sredinom terena i napadao uglavnom preko lijeve strane gdje je gradio neumorni Mujan potpomognut bekom Jozinovićem. Sijaset upotrebljivih lopti došlo je do Hajdukovih napadača, prvenstveno Maglice, ali niz izglednih prilika samo je produbljivalo frustracije kod Hajdukovih ofenzivaca koji su promašivali iz svih pozicija.

Početak nastavka donio je nastavak stare priče, ali s manje siline u redovima Hajduka jer je Tonći Mujan prebačen na desnu stranu gdje je bio daleko manje opasan. Ipak, trenutak koji će se pamtiti zbio se u 60. minuti kada je Mijo Caktaš krenuo u solo prodor i uz dozu sreće stvorio si situaciju za udarac kojim je napokon svladao domaćeg vratara Dimovskog. Slavilo je stotinjak Torcidaša koji su se probili kroz policijske obruče, slavio je Igor Tudor, svi su čekali gol koji ih je odveo prema prolazu.

Sažetak dvoboja u Skopju


Na žalost, Hajdukova mlada momčad nije rutinski privela dvoboj kraju. Samo deset minuta kasnije izjednačio je nekadašnji napadač zagrebačkog Dinama Saško Pandev koji je iskoristio veliku pogrešku Milića i donio nadu domaćinima. Najbolji domaćin Blaževski, koji nakon ovog dvoboja odlazi u tursku ligu, imao je malo zatim dvije odlične prilike ali Kalinić i obrana odradili su posao i Hajduk je nervozno ali uspješno završio posao u Makedoniji.

Turnovo - Hajduk 1:1 (ukupno 2:3)
Strijelac: Caktaš 60, Pandev 70

Hajduk: Kalinić, Mikanović, Maloča, Milić, Jozinović, Pašalić (od 46. Kouassi), Anđelković, Caktaš, Sušić (od 81. Milović), Mujan, Maglica (od 90. Tomičić)
Turnovo: Dimovski, Iliev (od 68. Pandev), Petrov, Mitrev, Mavrov, Tenekedžijev (od 43. Mitrov), Varelovski, Stoilov (od 46. Tasev), Vasilev, Blaževski, Baldovalijev