dominik prpić

Hajdukov junak odigrao je fantastičnu utakmicu; pogledajte te brojke

14.09.2024 u 11:25

Bionic
Reading

Jedan od najboljih igrača jučerašnjeg derbija na Maksimiru u kojem je Hajduk golom Livaje u 70. minuti srušio Dinamo i preuzeo vrh SuperSport HNL-a bio je asistent za taj gol, 20-godišnji Dominik Prpić.

Ovaj Zagrepčanin u dresu Hajduka je od 2017. godine, Krenuo je u NK Zagreb pa došao u Lokomotivu. Bijeli su ga skautirali i pozvali na Poljud. Jedno vrijeme je proveo na posudbi u Radomlju, a sada je dočekao svojih pet minuta. Strpljivo kročisvoj nogometni put, a do kuda je dogurao najbolje govore riječi Marka Livaje:

6. kolo SuperSport HNL-a, Dinamo - Hajduk 0:1 (Livaja, 70') Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Imamo dosta mladih momaka i nadam se da će neki od njih iskoristiti šansu kao što je mali Prpić danas iskoristio, odigrao je fenomenalnu utakmicu. Mislim da bi se svi trebali ugledati na njega.'

  • +16
Slavlje igrača Hajduka nakon pobjede nad Dinamom 0:1 - Zagreb, 13.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Ovi podaci potkrjepljuju Livajine Riječi. Mladi stoper Prpić je protiv Dinama dobio ocjenu 8,2, uz sjajnu asistenciju za gol imao je dva ključna dodavanja, od 31 dodavanja 27 je bilo precizno. Uz to je imao po jednu presječenu i oduzetu loptu, dobio je sva četiri duela koje je imao te je deset puta otklonio opasnost. Ukratko - bio je sjajan.

Dominik je nakon susreta skromno rekao: 'Osjećaj je neopisiv. Sretan sam zbog ove pobjede, sada slijedi Kup, imamo tri dana za pripremiti se za tu utakmicu koja je također jako važna.'

Riječ je o susretu šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u kojem Hajduk gostuje kod Bilogore 91 (Grubišno Polje, utorak, 17. rujna, 16:30, MAXSport, MAXtv).

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport
Standings provided by Sofascore