TRI LAVA IDU U ČEŠKU

Halilović iskren: Nismo očekivali ovakve Engleze

15.10.2014 u 12:16

  • +5

Doigravanje za Euro U-21: Hrvatska - Engleska

Izvor: Pixsell / Autor: Tino Juric/PIXSELL

Bionic
Reading

Nakon što su Englezi u Wolwerhamptonu 'okrenuli' vodstvo Hrvata, te s identičnih 2:1 slavili i u Vinkovcima počeli su slaviti odlazak na mali Euro idućega ljeta u Češkoj. Hrvatska je ostala kratka za jedan korak

Engleski vratar Jack Butland u drugoj je minuti uzvrata u Vinkovcima izveo 'nemoguću obranu' kakva se rijetko viđa. Ostavio je Englezima prednost i omogućio im strpljivu i pametnu igru bez nekontroliranog srljanja. Oni su to izveli gotovo besprijekorno i vrlo zasluženo putuju na Euro.

'Nisam očekivao ovakve Engleze. Misim, svi smo znali da su u stanju odlično stisnuti i biti opasni u jurišanju i napucavanju. Ali oni su nam spustili loptu na zemlju i dobili nas po podu. Svaka im čast, ugodno su me iznenadili i povremeno su baš izgledali moćno,' iskren je poslije dvoboja bio Alen Halilović koji je 20 sati prije toga odigrao pola sata u Osijeku.

'Da, ovo mi je bio prvi dupli program u karijeri i osjećaji se miješaju. Dan prije smo u Osijeku pokazali da smo prava ekipa i bio sam jako sretan, ali danas smo ispali. Čestitam suigračima u mladoj na rezultatima do sada, a i danas smo svi zajedno zapeli i pokušali ali nije išlo. Ja imam pravo igrati za U21 još puna dva ciklusa, ali sad zaista ne znam kako će se ta situacija razvijati,' oprezan je Halilović za kojega je i engleski izborik Gareth Southgate rekao:


'Alen je sjajan igrač, i ako se nastavi ovako razvijati mogao bi biti svjetska klasa. Nije bilo lako adaptirati momčad na takvu prinovu u odnosu na prvi susret, ali jednako je i kolegi Gračanu bilo teško ga uklopiti u već postojeći sustav bez ijednog odrađenog treninga,' rekao je Southgate i to je bilo - jedino - što  su Englezi uopće javno spominjali Hrvate.

'No comment, I'm not allowed... Sorry,' bili su uglavnom odgovori engleskih igrača na novinarske pozive. Ne smiju, i uživaju u tome. Engleske novinare nije uopće zanimalo što oni imaju za reći, svi su slušali izbornika.

Prolazili su tako većinom već etablirani igrači Premiershipa predvođeni zvjezdanim dvojcem Shaw - Berahino. Vidjelo se i mlade iz Championshipa koji privlače pažnju velikana i jedna vrlo dobro posložena momčad koja otkriva i odličnog trenera.

Hrvatska svega toga ima manje. Iako, bila je prva mala vojska igrača na koje bi izbornik Gračan mogao računati. S Kovačićem, Brozovićem, Jedvajem, Vrsaljkom, Ćorićem, Močinićem Hrvatska bi bila bolja od ovih Engleza. Možda ne bi prošla, ai bi bila bolja. Ali i Englezima nedostaje bogat ešalon predvođen Sterlingom i Wilshereom koji ne igraju za U21 jer je takva njihova razvojna strategija. Southgate ih nije niti tražio od kolege Hodgsona, jer želi s istom ekipom i završiti kvalifikacije. Ako se Englezi okupe za 'mali Euro' u Češkoj bit će jedni od glavnih kandidata za naslov.