PONIZAN

Heroj Srbije o šutu za pobjedu: Ništa nisam napravio cijeli meč, onda pogodio sretno

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 01.08.2024 17:23
  • Objavljeno 01.08.2024 u 17:23
Bionic
Reading

Jedan od najboljih basketaša svijeta Strahinja Stojačić pogodio je odlučujući šut u pobjedi Srbije protiv Nizozemske u olimpijskom turniru 3x3 košarke

Srbija je pobijedila Nizozemsku u svojoj trećoj utakmici na olimpijskom turniru u 3x3 košarci. Srpski reprezentativci prvi su favoriti za zlato, ali su nakon pobjede nad SAD-om u prvom kolu neočekivano izgubili od Kine.

Njihov ponajbolji igrač Strahinja Stojačić zabio je šut za dva (ono što bi u košarci bila trica) i donio Srbiji slavlje, ali nije bio zadovoljan svojom igrom, niti igrom svojih suigrača:

'Bio sam u potpunom kontra ritmu. Ništa nisam napravio na utakmici. Momci su odradili sve, na kraju sam ja pogodio sretnu dvicu. Bogu hvala da je ušla.'

'Bila je to važna pobjeda za nas, ali odigrali smo dva užasna meča. Ne igramo na razini na kojoj smo bili na pripremama i na kojoj želio igrati, iskreno to mislim. Ipak, činjenica je da se sada znatno lakše diše koša. Naravno, pobjeda je važna i za samopouzdanje. Ne precjenjujemo se, ali ovo stvarno nije način na koji želimo igrati', rekao je Stojačić.

'Protiv Amerikanaca smo odigrali stvarno perfektno, bez greške, a onda se dogodio šamar od Kine. Možda i šamar realnosti. Doduše, bolje je da smo sada izgubili nego kasnije. Sjećamo se što je bilo na prošlim Igrama kada smo sve pobijedili u grupi, a onda nesretno izgubili polufinale', dodao je.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal