vjeruju u njega

Hrvat s izlaznom klauzulom od 30 milijuna eura: Mogu napraviti velike stvari

15.07.2024 u 16:32

Bionic
Reading

Hrvatski golman Dinko Horkaš (25) u ponedjeljak je i službeno predstavljen u španjolskom prvoligašu Las Palmasu

"Više sam nego uvjeren da mogu ostvariti svaki cilj koji postavim ispred sebe i koji mi postavi klub. Vjerujem da mogu napraviti velike stvari ovdje", izjavio je 25-godišnji Dinko Horkaš.

Horkaš je na Kanarske otoke došao iz bugarskog prvoligaša Lokomotiva iz Plovdiva. Ondje je u 52 utakmice primio 57 golova, u 20 susreta je sačuvao mrežu netaknutom te je proglašen najboljim golmanom bugarske lige.

"Las Palmas me lijepo primio. Jako sam zadovoljan, preplavljen osjećajima, te jedva čekam da počnem braniti", rekao je nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor sa žuto-plavima. Las Palmas će prvu utakmicu španjolskog prvenstva odigrati za mjesec dana doma protiv Seville.

Horkaš će se za mjesto među vratnicama natjecati s bivšim nizozemskim reprezentativnim golmanom, 35-godišnjim Jasperom Cillessenom, dovedenim ovaj mjesec iz NEC Nijmegena. Cillessen je nekoć branio za Ajax i Barcelonu.

Las Palmasov sportski direktor Luis Helguera rekao je na konferenciji za medije da se Horkaš "mora priviknuti na jezik i na ligu".

"Ali jako vjerujemo u njegovo napredovanje. Uz Yepesa (trenera golmana) i Cillessena taj će napredak sigurno biti velik", dodao je Helguera. Napomenuo je da hrvatski golman ima "dobru osobnost" i "zna igrati nogom".

Napredak po pitanju jezika bit će brz, pokazalo je njegovo razumijevanje španjolskog tijekom konferencije za medije kada je razumio pitanja novinara.

Horkaš je karijeru počeo u podmlatku Dinama koji ga je slao na posudbe u Zrinjski iz Mostara, Varaždin i Posušje. Nakon toga je kao slobodan igrač otišao u Lokomotiv Plovdiv u ljeto 2022.

"Tijekom formiranja sam bio u zagrebačkom Dinamu, a kada je došao trenutak da zaigram za prvu momčad ondje je broj jedan bio Dominik Livaković, pa za mene nije bilo mjesta", ispričao je.

"Morao sam zato potražiti sreću na drugom mjestu", dodao je Horkaš koji je, barem za sada, jedini hrvatski golman u španjolskoj ligi.

A da Las Palmas vjeruje u njega najbolje govori činjenica kako je Horkaševa izlazna klauzula čak 30 milijuna eura...