euro 2021.

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je vrlo važne vijesti vezane za nastup na Euru; UEFA ima jasno definirane planove...

14.01.2021 u 19:49

Bionic
Reading

UEFA trenutno ne razmišlja o izmjeni svojih planova za Europsko prvenstvo ili Ligu prvaka unatoč teškoj situaciji pandemije Covid-19 koja je posve poremetila rasporede ostalih sportova kao Formule 1, skijanja ili tenisa

UEFA i dalje planira održati EURO 2021. u 12 gradova i 12 zemalja, dok je raste skepsa da je to održivo, pa je predsjednik Švicarskog nogometnog saveza Dominique Blanc kazao da je 'teško održati ovaj scenarij s obzirom na ograničenja putovanja'. On navodi da bi se EURO, s obzirom na sadašnju situaciju, trebao igrati u jednoj zemlji, na primjer u Rusiji ili Njemačkoj, ili čak samo u jednom gradu.

No, u Uefi, barem za sada, o tome niti ne razmišljaju...

'Što se tiče EURA, koji je zakazan za period od 11. lipnja do 11. srpnja, ništa se nije promijenilo', rekao je glasnogovornik UEFE u četvrtak.

Do 5. ožujka UEFA će objaviti u kojim će se gradovima igrati uz prisustvo gledatelja, a zasad su četiri mogućnosti: '100 posto gledatelja na stadionu, 50 do 100%, 20 do 30% ili bez gledatelja', uz razne zdravstvene mjere opreza u svakom od ovih slučaja.

Klupska natjecanja, uključujući Ligu prvaka, gdje je osmina finala predviđena od 16. do 17. veljače, također će se za sada igrati po ranijem scenariju.