kvalifikacije u pireju

Hrvatska protiv Slovenije započinje lov na Olimpijske igre; evo gdje gledati utakmicu

02.07.2024 u 12:52

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija večeras od 20 sati (RTL 2) u Pireju igra prvu utakmicu kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Prvi nam je protivnik Slovenija predvođena jednim od najboljih košarkaša današnjice Lukom Dončićem

Podsjetimo, uz Hrvatsku i Sloveniju u skupini je još i Novi Zeland. Prve dvije reprezentacije u skupini izborit će polufinale olimpijskih kvalifikacija u kojem će se križati sa skupinom u kojoj su Grčka, Egipat i Dominikanska Republika. Samo pobjednik turnira ide na Olimpijske igre u Parizu...

Hrvatska tako prvu utakmicu igra večeras u Pireju (20 sati, RTL 2, SportKlub) protiv Slovenije koju predvodi NBA zvijezda Luka Dončić. Drugu utakmicu Hrvatska igra sutra protiv Novog Zelanda (srijeda, 3. lipnja, 16.30 sati, RTL 2, SportKlub).

'Normalno je da najveći interes izaziva Luka Dončić koji je jedan od najboljih igrača na svijetu, međutim tu je i Prepelič, tu je Josh Nebo, tu su i Dragič, Čančar, Murić… To su sve igrači visoke kvalitete i moramo se pobrinuti da se oni ne razigraju. Dončić će vjerojatno svoje odigrati, a na nama je pokušati mu spustiti postotak uspješnosti šuta. Ključ će biti u timskoj obrani kada ne smijemo dozvoliti Prepeliču koji je sjajan šuter da se razigra. Ne smijemo dozvoliti da oni rade ono što žele, ne smijemo im dozvoliti da budu u komfornoj zoni. Pripremili smo neke taktičke varijante i detalje obrane i alternativne obrane, još ćemo dodatno napraviti video analizu njihovih dosadašnjih susreta i, nadam se, spremni dočekati utakmicu', kazao je izbornik Josip Sesar u najavi večerašnje utakmice.

Hrvatsku reprezentaciju koja će se boriti za vizu za Pariz čine: Goran Filipović, Borna Kapusta, Jaleen Smith, Filip Krušlin, Mario Hezonja, Mateo Drežnjak, Toni Nakić, Dario Šarić, Dario Drežnjak, Ivica Zubac, Danko Branković i Ivan Vraneš.

  • +22
Košarka: Hrvatska - Brazil, pripremna utakmica za Olimpijski kvalifikacijski turnir Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Olimpijski pretkvalifikacijski turniri igrat će se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku, a samo će pobjednici svakog turnira osvojiti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Osim Hrvatske, na Olimpijskim kvalifikacijskim turnirima sudjeluju 24 reprezentacije: Angola, Bahami, Bahrein, Brazil, Crna Gora, Dominikanska Republika, Egipat, Filipini, Finska, Gruzija, Grčka, Italija, Kamerun, Latvija, Libanon, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Obala Bjelokosti, Poljska, Portoriko, Slovenija i Španjolska.

Olimpijske igre 2024. u Parizu već je izravno 'izborila' Francuska kao domaćin, a kao najbolji predstavnici svojih kontinenata sa Svjetskog prvenstva kvalificirali su se: Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Srbija.