FUTSAL MUNDIJAL

Hrvatska razbila Kubu; osmina finala je jako blizu

20.09.2024 u 16:09

Bionic
Reading

Hrvatski futsal reprezentativci sa 7:0 su pobijedili Kubu i došli do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu. Sada čekaju rasplet ostalih skupina u nadi da će izboriti osminu finala kao jedna od najboljih trećeplasiranih momčadi

Hrvatska futsal reprezentacija pomela je Kubu (7:0) u svojem trećem susretu na Svjetskom prvenstvu u Taškentu i tako došla do prvih bodova. U prva dva susreta, Hrvatska je gubila od Tajlanda (1:2) i Brazila (1:8), a sada je došla do prve pobjede.

Sjajno drugo poluvrijeme

Kuba je držala priključak večinom prvog poluvremena i na odmor otišla 'samo' s dva pogotka zaostatka, ali se u potpunosti raspala u nastavku. Primila je u osam minuta između 23. i 32. minute čak pet komada. Pogotke su za hrvatsku vrstu dali Kristijan Čekol (2., 27. minuta), Niko Vukmir (13.), Luka Perić (23., 31.), Dario Marinović (26.) i David Mataja (31.).

Izabranici Marinka Mavrovića ušli su u ovu utakmicu agresivno i poveli preko Čekola već nakon minute i pol, no onda je uslijedila revija promašaja hrvatskih igrača. U 13. minuti Vukmir podiže na 2-0 i to je bio rezultat prvog dijela.

Prolaz bi trebao biti siguran

Perić, Marinović i Čekol su zabili na početku drugog dijela, a Mataja i Perić u istoj, 31. minuti za konačnih 7-0, koje bi, prema kalkulacijama, trebalo biti dovoljno za prolaz.

Hrvatska je skupinu završila iza prvog Brazila i drugog Tajlanda, a sada čeka rasplete u ostalim skupinama u nadi da će prvi krug završiti kao jedna od četiri najboljih trećeplasiranih reprezentacija i izboriti osminu finala. Hrvatska trenutno ima tri boda i gol razliku -1.