FIFA_SP_2018.svg

POGLED U BUDUĆNOST

Hrvatska suočena s bolnim odlascima najvećih zvijezda; ovo bi mogao biti sastav za SP u Kataru!

Bionic
Reading

Hrvatska je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a za neke igrače to je bila zadnja prilika da nešto veliko naprave s reprezentacijom na najvećem nogometnom natjecanju u svijetu

Svima je jasno da mnoge ključne igrače ove srebrne generacije nećemo gledati u Kataru ukoliko naša nacionalna vrsta izbori plasman na novu završnicu.

Protiv godina se nitko ne može boriti, pa će tako i hrvatska reprezentacija doživjeti drastične promjene. Sljedeće SP je u Kataru u zimskim mjesecima, od 21. studenoga do 18. prosinca, dakle gotovo četiri i pol godine će proći od Rusije.

Zato teško da ćemo u svlačionici vidjeti Danijela Subašića, bez obzira što vratari imaju najduži 'rok trajanja', jer će imati 38 godina. Ni najbolji igrač SP-a, veznjak Luka Modrić više neće nositi dres, tada će biti 37-godišnjak, a godinu manje na leđima imat će napadač Mario Mandžukić i branič Vedran Ćorluka. U toj skupini 'veterana' bit će i i lijevi bočni Ivan Strinić s 35, a nije daleko ni Ivan Rakitić, koji bi u Kataru imao 34 godine.

Dakle to su već šestorica...

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U Kataru bismo mogli imati i dosta 33-godišnjaka ukoliko se oni u međuvremenu ne oproste, ali nadamo se da neće. Krajem 2022. s toliko godina na terenu gledali bismo naše stopere iz Rusije Dejana Lovrena i Domagoja Vidu, toliko bi već imao i lijevi bočni Josip Pivarić, krilni napadač Ivan Perišić te veznjak Milan Badelj. Rezervni vratar Lovre Kalinić imao bi 32, napadač Andrej Kramarić 31...

U Rusiji su bili i Duje Ćaleta-Car, Tin Jedvaj, Šime Vrsaljko, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Ante Rebić, Marko Pjaca, Filip Bradarić i Dominik Livaković, koji se, ako bi bili u formi, opet mogu s pravom nadati odlasku na još jedno SP.

  • +36
Najbolje fotografije dočeka Vatrenih Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

A Hrvatska ima i puno talenata te onih nešto iskusnijih koji čekaju pravu priliku pa u reprezentaciji možemo očekivati vratare Leticu i Posaveca, zatim Benkovića, Sosu, Pašalića, Roga, Majera, Ćorića, Vlašića, Brekala, Halilovića, Livaju...

Malo smo se poigrali i složili mogući sastav za Katar: L. Kalinić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Sosa – Kovačić, Brozović, Majer (Badelj) – Perišić, Rebić, Pjaca (Kramarić).

I ovo izgleda jako dobro...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal