PORAZ U SKOPLJU

Hrvatske nogometašice poražene od Ukrajinki i 'pale' na treće mjesto

16.07.2024 u 21:17

Bionic
Reading

Hrvatska ženska reprezentacija ovog je utorka u Skoplju igrala utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Ukrajine. Nažalost, nakon domaćeg 0:3 poraza od Walesa, igračice Nenada Gračana ovog su puta poražene od Ukrajinki rezultatom 2:0

U iznimno teškim vremenskim uvjetima na 36° Celzijevih, hrvatska ženska reprezentacija poražena je od Ukrajine u Skoplju 2:0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine.

Izabranice Nenada Gračana čuvale su rezultat sve do pred kraj prvog poluvremena kad ukrajinska reprezentativka Korsun zabija u 31. minuti na asistenciju Andrukhiv. Samo četiri minute kasnije, povećavaju rezultat na konačnih 2:0 pogotkom Kravčuk.

U drugom ogledu iz ove skupine Wales je porazio Kosovo identičnim rezultatom, a golove su postigle Jessica Fishlock (8) i Mary McAteer (27).

Velšanke su osvojile prvo mjesto u skupini sa 14 bodova, Ukrajina je druga sa 11 bodova, dok je Hrvatska treća s devet bodova. Na začelju je Kosovo bez bodova.

Hrvatskim nogometašicama sada slijedi nastavak kvalifikacija u play-offu Lige B u kojem će se šest nositelja i šest nenositelja međusobno boriti u prvom krugu za nastavak natjecanja u kvalifikacijama.

Hrvatske nogometašice nisu među nositeljicama, a ždrijeb doigravanja europskih kvalifikacija je petak 19. srpnja u 13:00 u Nyonu.

Hrvatska nikada nije nastupila na nekom velikom natjecanju.

Standings provided by Sofascore