BRAVO ZA MATIJU

I dok mašta o Hrvatskoj, na veliku pozornicu krenuo u istom klubu kao i Mario Pašalić

19.08.2024 u 08:40

Bionic
Reading

Osim u LaLigi, odnosno Primeri, ili najtočnije prvom razredu španjolskog nogometnog natjecanja, prvenstvo je ovog vikenda krenulo i u Segundi, odnosno drugoj ligi.

Hrvatski nogomet u najvišem rangu predstavljaju šestorica nogometaša: Luka Modrić, Ante Budimir, Luka Sučić, Stipe Biuk, Stanko Jurić i Dinko Horkaš.

Hrvatska svog predstavnika ima i u drugom rangu, a to je - Roko Baturina (Malaga).

No, nije on jedini, jer od ove nedjelje, sa službenim nastupom za seniorsku momčad može se pohvaliti i Matia Barzić Gutierrez, 20-godišnji igrač Elchea, koji ima dvojno državljanstvo, odnosno - hrvatsko i španjolsko.

[VIDEO/FOTO] O mladom hrvatskom nogometašu bruji Atleticov dio Madrida; idol mu je Mateo Kovačić, a zbog posebne ljubavi obožava Marka Livaju: Da se pita tatu...

Ovaj stoper rođen je u Madridu, nogometno školovanje odradio je u madridskom Atleticu, gdje je imao prilike vježbati i pod vodstvom Diega Simeonea.

No, žestoka konkurencija i praksa velikih klubova koji kupuju gotove igrače, natjerali su Matiju i njegove roditelje na odluku da promijeni sredinu te u normalnom razvojnom procesu dohvati željene visine.

I izbor je pao na Elche, u kojem je svojevremeno igrao i Mario Pašalić, te se sada Barzić-Gutierrez probio do seniorske momčadi. I u svom debiju, protiv Huesce odigrao odličnih 70-tak minuta.

Međutim, trener Eder Sarabia odlučio ga je zamijeniti, a 15-tak minuta kasnije, njegova je momčad primila gol i doživjela startni poraz.

Naravno, ne treba naglašavati, kako je i ovom igraču san jednog dana zaigrati za Hrvatsku. Možda netko u HNS-u 'progleda', pa ga pozovu barem na pripreme U-20 ili U-21 reprezentacije.

Dok još nije kasno....