francuz optimist

Ibrahim Ba trlja ruke uoči finala u Moskvi: Čudim se da Hrvati uopće još stoje na nogama!

Bionic
Reading

Bivši francuski nogometaš Ibrahim Ba optimistično gleda na izglede svoje reprezentacije u finalu protiv Hrvatske ove nedjelje, jer smatra da je kvaliteta na strani Deschampsove momčadi, kao i fizička spremnost...

Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a koje će finale imati ove nedjelje u odmjeravanju snaga Hrvatske i Francuske, prilika je da na jednom mjestu vidimo i neka velika imena svjetskog nogometa.

Doduše, oni su ovdje došli u drugačijem angažmanu, sudjelujući na turniru za promociju momčadi, a na kojem su igrale razne selekcije, poput ekipe svjetskih zvijezda, u kojoj je bio i naš Dario Šimić, zatim, brazilska, talijanska, francuska...

DALIĆEVI VITEZOVI

Francuzi nisu ni svjesni kakvu životnu priču, na putu do svjetskog vrha, imaju hrvatski heroji

Pogledaj galeriju

Nama su dakako najzanimljiviji bile francuske bivše zvijezde, jer upravo njihova reprezentacija je zadnja prepreka koju Dalićeva vrsta želi preskočiti. Za prvo mjesto i osvajanje najvrednijeg nogometnog trofeja na svijetu.

'Tko će pobijediti? Pa, naravno, Francuska. Ipak sam ja Francuz', s velikim osmijehom rekao nam je Ibrahim Ba, te pokazao na francuski grb kojeg je imao na dresu. Za one koji su zaboravili ovog igrača, riječ je o krilnom napadaču koji je u karijeri dogurao do dresa Milana, proveo u velikom klubu šest sezona, a za francusku reprezentaciju je odigrao osam utakmica, baš u zlatno doba 1997. i 1998. godine, no nije se našao na popisu za osvojeni SP.

'Naravno, to je moja želja. Ali i kada analiziram okolnosti, dajem prednost našoj reprezentaciji. Stvar je da su naši igrači odmorniji. Kada vidim koliko je Hrvatska odigrala minuta i koliko stresnih utakmica, čudim se da uopće vaši igrači stoje na nogama. Poznam hrvatske igrače, divim se Modriću ali me oduševio i Mandžukić'.

Ali ipak nam ne dajete šanse?

'Iskreno, mislim da bi nam bilo lakše igrati s Engleskom, jer je Francuska barem 20 posto jača od nje. No, kad već ne možemo birati, morat ćemo pobijediti Hrvatsku. Imamo jako dobru i čvrstu obranu, Kante je bolji od Hendersona, Griezmann je sjajan prema naprijed, a što tek reći za Mbappea. Prema tome, vjerujem da imamo jake adute u ovoj utakmici,' zaključio je optimistični Ba.