REZIME NAKON 9. KOLA

Idealna momčad lige neke će iznenaditi; brojke ne lažu!

18.09.2013 u 13:30

  • +9

3. kolo MAXtv Prve lige, Rijeka - Dinamo

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Bionic
Reading

Nakon devet kola završila je prva četvrtina MAXtv Prve lige. Poslije glasanja uspjeli smo sastaviti momčad prvenstva koju čine igrači Dinama, Rijeke i Hajduka

Najbolji je igrač i dalje Dinamov Soudani, iako mu opasno puše za vratom napadač Rijeke Leon Benko

Nakon što je završio prvi, zapravo ljetni, dio prvenstva MAXtv Prve lige, na našem smo community portalu Tribina.hr postavili korisnicima zadatak da odrede razinu snage najboljih igrača hrvatske lige. Ona uključuje razinu forme, talent, nogometno znanje i sve ono što čini vrijednost nekog nogometaša.

Kompletno glasanje za najbolje defanzive možete pogledati OVDJE, a glasanje za ofenzivne igrače pogledajte OVDJE

Prema razini snage koju imaju, ovo je idealna momčad MAXtv Prve lige, postavljena u formaciji 4-2-3-1: Vargić - Pinto, Tomečak, Šimunić, Maloča - Anđelković, Ademi - Soudani, Kouassi, Fernandes - Benko. Sposobnost igrača komentirali su članovi tribine Realovac, marko_marcus, babaluj1974 i zgberozg:

Ivan Vargić, vratar, NK Rijeka; razina snage: 4,3
Dosad svakako najveća konstanta između vratnica. U domaćem prvenstvu primio je samo pet pogodaka, što je najmanje od svih vratara. Vargić je dosad pokazao pravu formu, fizički je neprikosnoven, brzog refleksa i još da samo malkice popravi nekad nespretna istrčavanja, došao bi do reprezentativne kvalitete.

Hajduk - Dinamo 2:0


Joe Šimunić
, centralni branič, Dinamo; razina snage: 4,9
Igrač koji plijeni tehnikom, iskustvom, postavljanjem i mirnoćom kojom otklanja situacije ispred svog vratara. Još kad se uzmu u obzir pristup i zalaganje na terenu koji mogu biti samo za primjer i pohvalu u svakoj utakmici, Joe je zacementiran u udarnih 11.

Mario Maloča, centralni branič, Hajduk; razina snage: 3,9
Kapetan Hajduka u obrani djeluje sve sigurnije i polako preuzima konce u svoje ruke. Ima i energiju i znanje, što se posebno moglo vidjeti u posljednjoj utakmici, kada je dirigirao obranom Hajduka koja nije primila pogodak protiv toliko hvaljene ofenzivne linije Dinama.

Ivan Tomečak, obrambeni bočni, Rijeka, razina snage: 4,3
Otkada je otišao iz Dinama i dobio pravu priliku, igra najbolji nogomet u svojoj karijeri. Njegovi brzina, mogućnost ponavljanja, centaršut te udarci po golu su opasnost za sve obrambene igrače u ligi. Jer osim toga što je opasan u napadu, svoje obrambene zadaće obavlja na visokoj razini.


Ivo Pinto, obrambeni bočni, Dinamo, razina snage 4,4
U većini utakmica on je konstantna prijetnja po desnoj strani, sposoban svih 90 minuta ponavljati trk obrana-napad. Zna ući u prazan prostor i kombinirati s ofenzivnim igračima, a njegovi centaršutovi nerijetko su kobni za protivničke obrane.

Arijan Ademi, centralni vezni, Dinamo; razina snage 3,9
Pravi radnik u sredini terena koji od prve do zadnje minute ne staje. Za njega nema 'švercanja'. Jedina mana mu je što se u kreiranju igre ne nudi, ne otvara dovoljno, ne prilazi i ne preuzima još malo inicijativu u kreiranju, iako je vrlo dobar u napadačkom dijelu.

Mislav Anđelković, centralni vezni, Hajduk; razina snage 3,8
Očito je da diže igru Hajduka na višu razinu te objedinjuje karakteristike destruktivca, ali i prvog konstruktivca momčadi jer se često duboko vraća po loptu u posljednju liniju. Nešto slično, iako na puno boljoj razini, viđa se u igri Barcelone i ulozi Busquetsa.

Junior Fernandes, ofenzivni vezni/krilo, Dinamo; razina snage 4,9
Brz kao sam vrag, opasnog driblinga iz koraka te sve ubojitijeg i preciznijeg udarca koji pogađa mjesta nedokučiva za vratare. Fernandes je pravo osvježenje MAXtv Prve lige ove sezone. Nije bez razloga Bayer iskrcao sedam milijuna eura za ovog brazilskog Čileanca.

El Arbi Hillel Soudani, ofenzivni vezni/krilo, Dinamo; razina snage 5,2
Jednostavno, to je igrač koji čini razliku. Njegova snaga, građenje i primanje lopte su jednostavno iznad razine naše lige. Okomit je igrač koji ima udarac s obje noge, u driblingu može ići i lijevo i desno te nakon njega može završiti akciju udarcem bez predugog namještanja.


Jean Evrard Kouassi, ofenzivni vezni/krilo, Hajduk; razina snage 4,4
Iako nije igrao dio prvenstva, uvijek se na terenu vide njegova snaga, vještina i mogućnost da prođe svakog braniča jedan na jedan. Igrač ogromnih individualnih kvaliteta, a najbolje se vidjelo koliko nedostaje Hajduku kada ga nije bilo u igri.

Leon Benko, napadač, Rijeka; razina snage 5,1
Najbolji napadač lige. Slična priča kao i Tomečak; otkad je došao u Rijeku, igra kao neki drugi igrač, pun elana i samopouzdanja, a ponekad se čini da kakvu god mu loptu dodaju suigrači on jednostavno uvijek zna što s njom. Dakako, najbolje što zna je pospremiti je u mrežu iza golmana.

Osim početne jedanaestorice, na klupi se redom našlo mjesta za:
Vratar: Lovre Kalinić, Hajduk, razina snage 4,1
Centralni branič: Mario Lešković, Rijeka, razina snage 3,8
Obrambeni bočni: Dino Mikanović, Hajduk, razina snage 3,5
Centralni vezni: Mate Maleš, Rijeka, razina snage 3,7
Ofenzivni vezni: Franko Andrijašević, Hajduk, razina snage 4
Ofenzivni vezni: Sammir, Dinamo, razina snage 4,2
Napadač: Andrej Kramarić, Rijeka, razina snage 4,2

Idealna momčad će možda nekoga iznenaditi (u njoj recimo nema Sammira), no brojke sve govore. Ako i sami želite sudjelovati u raspravama o najboljim igračima MAXtv Prve lige, učinite to kod nas, na portalu Tribina.hr.