USUSRET DERBIJU

Igor Bišćan iskren u komentaru o Ivanu Leki, a Boysima najavio večer za pamćenje

29.04.2023 u 16:19

Bionic
Reading

Dinamo ove nedjelje od 18 sati (MAXSport 1, MAXtv) gostuje na Poljudu, te na stadionu najvećeg suparnika, Hajduka, može osigurati novi naslov prvaka. Bišćanovoj momčadi dovoljan je i remi

Trener Dinama Igor Bišćan je uoči puta za Split, na konferenciji za medije, najavio dvoboj na Poljudu.

'Derbi je derbi. To je naša najveća utakmica, a ovaj će biti poseban jer imamo priliku potvrditi naslov prvaka na Poljudu, iako o tome, moram priznati, uopće nismo razgovarali. Pripremali smo se za tu utakmicu kao i za svaku drugu', rekao je Bišćan pa dodao:

'Očekujem sve ono što derbi nosi, puno želje, emocija i tenzija na terenu. Ta utakmica će biti drukčija od ostalih otkako sam ovdje. Hajduk će napraviti sve da nam ne dopusti da proslavimo titulu na Poljudu', Bišćanove riječi prenose Sportske novosti.

Bruno Petković se oporavio, ali i dalje nije maksimalno spreman. Drugim riječima...

'Može igrati, no pitanje je koliko dugo može izdržati na nivou. To je sve što mogu reći. Svi ostali, osim Šutala i Theophile-Catherinea su na raspolaganju.

Bišćanu je u trenerskoj ulozi ovo prvi okršaj s Hajdukom. Postoji li trema uoči derbija?

'Nemam tremu, prošla je u prijašnjim susretima. Sigurno da je prisutno uzbuđenje, to je derbi, ali po pitanju pripreme je sve više manje isto, ona je maksimalno ozbiljna kao i za svaku utakmicu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Nikada kao igrač ni trener niste slavili na Poljudu.

'Skoro ste u pravu. Pobijedio sam jednom, ali ne u Dinamovom dresu. Imam jednu pobjedu, a na vama je da izvučete koja je to bila. Statistika je takva kakva je i napravit ću sve da u nedjelju pobijedim'.

Igor Bišćan i Ivan Leko su ista generacija. Leko prolazi kroz teške dane u Hajduku...

'Nikome nije jednostavno ni u Splitu, ni ovdje u Dinamu, no Leko je dobitak za hrvatski nogomet. Takve ljude moramo podržati, posebno mi kolege, ali i navijači i javnost koji moraju imati malo više strpljenja s obzirom na to o kakvom se treneru radi'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Bad Blue Boysi u velikom broju dolaze na Poljud.

'Čujem da su naši navijači razgrabili ulaznice. Na nama je sada da im priuštimo večer za pamćenje'.

Derbi, kako je Bišćan ranije i rekao, donosi posebne tenzije na terenu.

'Treba uzeti u obzir sve tenzije i biti spreman za njih. Mi iskusniji, koji smo to prošli kao i puno igrača u momčadi, ćemo sigurno pomoći mlađim igračima, čak i juniorima, koji to nikad nisu prošli. To je sve dio nečijeg talenta, važno je koliko brzo se prilagođava novim situacijama i tu nema previše tolerancije. Moraš stalno biti u kontroli, kontrolirati se u svim situacijama bez obzira na okolnosti jer ti to povećava šansu za uspjeh u nogometu'.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Bišćan smatra da mu poljudski derbi nije najveća utakmica u trenerskoj karijeri.

'Ne doživljavam je kao najveću utakmicu u karijeri jer i nakon nje, ako i ne prođe dobro, imamo dosta prilika za postizanje svog cilja, a to je osvajanje naslova prvaka. Baš zato nije, a bilo je i velikih utakmica s mladom reprezentacijom, kao i finale Kupa'.

Za kraj, Bišćan je otkrio bi li se zadovoljio bodom koji bi mu donio i naslov prvaka.

'Klasični trenerski odgovor: Ovisi o načinu na koji bismo došli do njega'.