čist račun, duga ljubav...

Igor Bišćan 'masno' je naplatio odlazak iz Dinama; evo koliko su 'modri' platili rastanak

24.08.2023 u 16:55

Bionic
Reading

Igor Bišćan (45) od ponedjeljka više nije trener Dinama. Presudio mu je neuspjeh u kvalifikacijama za Ligu prvaka i šokantan remi s AEK-om u Ateni, a sad je otkriveno i koliku će otpremninu dobiti za sporazumni raskid ugovora

Početkom travnja ove godine Igor Bišćan (45) je preuzeo momčad Dinama te osvojio titulu prvaka i krenuo u lov na Ligu prvaka. Uzeo je Bišćan s 'modrima' na startu ove sezone SuperSport Superkup protiv Hajduka, ali u borbi za Ligu prvaka nije uspio. Dinamo je u Ateni kod AEK-a ispustio vodstvo 2:0 i ove godine neće vidjeti Ligu prvaka.

Baš je taj nes(p)retni remi 2:2 s AEK-om presudio Bišćanu koji od ponedjeljka više nije trener Dinama. Vodio je 'modre' na tek 17 susreta, ostvario je 10 pobjeda, pet remija i dva poraza... No, jednostavno je 'izgorio'.

Sad je napokon otkriveno i koliko je Dinamo platio razlaz s trenerom koji je trebao biti dugoročno rješenje. Igor Bišćan je odlazak iz Dinama 'masno' naplatio te je, prema neslužbenim informacijama, blagajna kluba iz Maksimira 'olakšana' za oko milijun eura.

Naime, Igoru Bišćanu je za sporazumni raskid ugovora kao otpremnina isplaćena godišnja plaća u visini od oko 600.000 eura. Uz to su otpremnine dobili i članovi njegovog stručnog stožera - Ante Tomić, Renato Pilipović i Vedran Naglić.

Tako je s njihovim otpremninama cijeli razlaz Dinamo koštao oko - milijun eura.

Nema tu previše emocija, situacija je vrlo jednostavna - čist račun, duga ljubav. Ma gdje ona bila...