NE MOŽE VIŠE...

Igrač Cityja bijesan na FIFA-u i UEFA-u: 'Nema kraja ovome!'

16.09.2024 u 09:24

Bionic
Reading

Manuel Akanji, 29-godišnji branič Manchester Cityja, u šali je izjavio kako bi mogao završiti karijeru sa samo 30 godina zbog napornog rasporeda utakmica.

Od dolaska u City prije dvije godine, odigrao je čak 127 utakmica za klub i reprezentaciju. Ove sezone već je nastupio sedam puta, uključujući i susrete u Ligi nacija.

Akanji će biti dio momčadi Cityja koja kreće u obranu naslova u Ligi prvaka, a prvi protivnik bit će im Inter u reprizi finala iz 2023. godine. Pritom City očekuje osam utakmica u grupnoj fazi, među kojima i susreti protiv Sportinga, Juventusa i PSG-a. Uz to, krajem sezone igraju i na proširenom Svjetskom klupskom prvenstvu, čiji će se završetak poklopiti s početkom priprema za sljedeću sezonu.

'Ne postoji kraj tome', izjavio je Akanji, naglasivši kako se ne misli samo o ovoj sezoni, već i o onoj sljedećoj: 'Ako osvojimo ligu ili kup, pa onda odemo u finale Svjetskog klupskog prvenstva, samo tri tjedna kasnije igramo Community Shield. Kad ćemo se odmoriti?'

Dodao je i da zbog nedostatka zimskih pauza i preopterećenosti igrača povrede postaju neizbježne: 'Treniramo maksimalno, uvijek smo spremni, ali mora postojati granica. Ovim utakmicama nema kraja. Sretni smo što ljeti dobijemo dva tjedna odmora, a kad se igra Svjetsko prvenstvo, nemamo ni toliko.'