kAKO JE TO MOGUĆE?

Internet gori: Hrvat je pokraden; oglasio se i Dario Šarić!

27.06.2017 u 09:37

Bionic
Reading

Košarkaš Philadelphije Dario Šarić nije dobio nagradu za 'Rookieja' godine. Ona je pripala Malcolmu Brogdonu iz Milwaukee Bucksa, a takav rasplet naljutio je fanove diljem svijeta koji su svoju ljutnju pokazali preko interneta

Šarić je ove sezone u dresu Sixersa odigrao 81 utakmicu uz prosjek od 12.8 koševa, 6.3 skokova i 2.2 asistencije. Šibenčanin je 14 puta ubacio 20 i više koševa, imao je 10 'double-doublea', a najefikasniji je bio protiv Chicago Bullsa kojima je zabio 32 koša.

Nažalost, to nije bilo dovoljno i nagrada je otišla u ruke Brogdonu koji je u 75 utakmica imao prosjek od 10,2 koša, 4,2 asistencije i 2,8 skokova.

Malcolm Brogdon NBA Rookie of the Year 2017.

Košarkaški fanovi diljem svijeta izrekli su svoje mišljenje preko društvenih mreža o tome izboru, a njihovi komentari se mogu opisati jednom riječju 'pljačka'.

Većina navijača ogorčena je i smatraju da je Hrvat pokraden i da bi NBA trebala objasniti takav izbor.

Šarića može utješiti što je samo nekoliko sati ranije jednoglasno izabran u najbolju petorku novaka u NBA ligi. Šarić je svojim igrama u dresu Philadelphia 76-ersa dobio povjerenje svih 100 osoba s pravom glasa u izboru najbolje petorke novaka u ligi. Uz Šarića, maksimalnih 200 bodova dobio je i Brogdon.

Inače, poslije izbora oglasio se i hrvatski košarkaš. Sigurno mu nije bilo lako, ali ostao je smiren te je sakrio razočaranje. I on zna da je napravio sve što je trebalo, ali da je ovoga puta odlučilo nešto drugo, najvjerojatnije što je Brogdon marketinški atraktivniji za američko tržište.

'Iznimna mi je čast što sam bio nominiran za ovu titulu u tako snažnoj konkurenciji. Moj trud i rad su konstanta. Napredovao sam od svog dolaska u ligu, ali čeka me još mnogo posla. Naporna sezona je iza mene, a ova nominacija pokazatelj je da se trud i rad isplate', izjavio je Šarić koji se osvrnuo i na nadolazeći izazov s reprezentacijom.

'Sada se moram okrenuti pripremama za Eurobasket kako bi i s reprezentacijom ostvario što bolje rezultate.'