ZANIMLJIV DVOBOJ

Interov preokret u Vinkovcima, Cibaliji presudio penal

23.09.2017 u 19:20

Bionic
Reading

U prvoj utakmici desetog kola Hrvatski Telekom Prve lige u Vinkovcima je zaprešićki Inter svladao Cibaliju 2:1

U dvoboju klubova iz donjeg dijela prvenstvene ljestvice puni plijen odnijeli su gosti. Važna je to pobjeda za 'žute' koji su bili u negativnom nizu od četiri poraza (ukupno pet kola bez pobjede) te isto tako iznimno vrijedna pošto je ostvarena u dvorištu konkurenta za prvoligaški ostanak. Zna se kako su u tim susretima bodovi dvostruko vrijedniji.

S druge strane Cibalia je upisala treću izgubljenu utakmicu zaredom te se sada opet teško diše u slavonskom prvoligašu koji je prije toga povezao tri slavlja.

  • +4
Cibalia - Inter Zaprešić, 10. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / Cropix

Inače, dobro je počelo za domaćina. U borbenom okršaju Cibalia je povela poslije kornera kada je u 21. minuti najviši u skoku bio Tomislav Štrkalj.

Cibalia-Inter 1:0, Štrkalj 21'

Sve je vodilo tome da će 'nebeskoplavi' na odmor otići s prednošću, ali tako nije mislio Tomislav Šarić koji je u završnim trenucima prvog dijela iskoristio jedno odlično ubacivanje s lijeve strane i glavom pogodio za izjednačenje.

Cibalia-Inter 1:1, Šarić 45'

U nastavku, u 57. minuti, novi šok za Cibaliju. Dosuđen je kazneni udarac udarac za Inter, loptu je uzeo Šarić, snažan udarac zastavio je Brkić, ali je sreća pomilovala goste pošto se lopta opet odbila Šariću koji ju je gurnuo u mrežu za pokazalo se konačnih 1:2.

Cibalia-Inter 1:2, Šarić 57'

Inter je skočio na šestu poziciju sa 11 bodova koliko ima i peti Slaven Belupo (uz utakmicu manje), a Cibalia pala na osmo mjesto sa devet bodova.

Cibalia-Inter 1:2, 10. kolo 2017./18. (sažetak)