HAJDUK - RADOMLJE 3:1

Ivan Leko krenuo pobjedom; Marko Livaja jedva dočekao utakmice, igrač Hajduka zabio Bilima

07.01.2023 u 16:47

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka stigli su u istarski Novigrad, gdje se pripremaju za nastavak SuperSport Hrvatske nogometne lige. U prvoj prijateljskoj utakmici, s novim trenerom Ivanom Lekom, Bili su pobijedili slovenski klub Radomlje

Hajduk je bez problema svladao slovenskog prvoligaša, Radomlje s 3:1. Riječ je o klubu koji je na tablici slovenskog prvenstva na pretposljednjem mjestu, s velikih 35 bodova zaostatka za vodećom Olimpijom.

No, nije Hajduk bez razloga izabrao Radomlje za svojeg prvog suparnika. Naime, sa slovenskom momčadi, Splićani imaju prisan odnos, jer u njoj se razvijaju mladi hajdukovi igrači, Mario i Filip Čuić, Madžid Šošić, a od subote dio Radomlja je i Tino Blaž Lauš.

Inače, Ivan Leko na teren je poslao vrlo jaku postavu, u kojoj su bili: Sentić, Mikanović, Awaziem, Borevković, Melnjak, Grgić, Kalik, Krovinović, Sahiti, Mlakar i Livaja.

Već u trećoj minuti, nakon akcije Melnjaka i Mlakara, Marko Livaja zabio je za vodstvo Hajduka. Četiri minute kasnije Livaja je bio asistent srijelcu Filipu Krovinoviću.

U drugom dijelu Slovenci su smanjili golom hajdukovca na posudbi, Filipa Čuića, a za konačnih 3:1 i pobjedu Bilih pobrinuo se junior Mate Antunović.

Ranije tijekom zimske stanke Hajduk je odigrao dvije prijateljske utakmice te je na Poljudu svladao bundesligaša Schalke 4:3, dok je u gostima s 0:1 poražen od francuskog prvoligaša Auxerrea.

Inače, nakon dana i pol kašnjenja zbog bolesti, na raspolaganje Ivanu Leki stavio se i Rokas Pukštas.

  • +6
Prvi trening Hajduka od kada je Ivan Leko postao trener Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL