SLUŽBENO

Ivanković u Dinamu iako hrvatski treneri nemaju pojma

02.09.2013 u 19:25

  • +8

Zdravko Mamić 2012.

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić

Bionic
Reading

Izvršni odbor Dinama je potvrdio kako je novi trener hrvatskog prvaka Branko Ivanković kojem je to treći puta da će sjesti na klupu 'modrih'

Nakon utakmice u Beču u kojoj je Dinamo slavio 3:2, ali se ipak nije plasirao u Ligu prvaka, izvršni predsjednik maksimirskog kluba Zdravko Mamić je bio žestok u jednoj svojoj izjavi

'Tanac' je dosad dvaput vodio Dinamo. U 88 utakmica upisao je 63 pobjede, 12 remija i 13 poraza.

'Hrvatski treneri nemaju pojma o nogometu! Vidim to po najavama ove utakmice tih kvazi-trenerčića u medijima, sve su promašili! I zato vam sad kažem: Dinamov novi trener sigurno će biti stranac!,' poručio je Mamić.

No sada se ispostavilo kako je gazda hrvatskog prvaka sam sebi po tko zna koji put skočio u usta, jer je Dinamovu klupu, kao što smo ranije pisali, preuzeo Branko Ivanković, a njegovi pomoćnici bit će također dva domaća trenera Igor Cvitanović te Damir Krznar. To je u ponedjeljak poslije 18 sati potvrdio IO Dinama.


Zašto su se u Dinamu opet odlučili za opciju koju je Mamić nedavno popljuvao nije još poznato, no lako je zaključiti kako su strani kvalitetni stručnjaci ili preskupi ili nisu slobodni.

Ivanković je na klupi Dinama jednom ostvario niz od čak 34 utakmice bez poraza, odnosno čak 28 pobjeda zaredom.

I tako će u sljedećim dvobojima na klupi 'modrih' biti poznato lice, a koliko će ono dugo trajati, na to pitanje odgovor nema nitko.

'Ponosan sam i sretan što sam se vratio u Dinamo. Svi znamo što Dinamo znači, koji su ciljevi 'modrih' i naravno da vjerujem kako ih možemo ispuniti', rekao je zadovoljno novi trener pa dodao:

'Jako dobro poznajem momčad jer sam cijelo vrijeme pratio što se događa oko kluba. Imamo kvalitetne igrače i vjerujem da ćemo igrati lijep nogomet te ostvariti rezultate koji će zadovoljiti naše navijače.'