neslavan kraj

Izbornik hrvatskih košarkaša nakon još jednog debakla protiv Finaca: Vjerojatno više neću biti izbornik

11.09.2022 u 17:23

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je poraz u osmini finala EuroBasketa, a uspješnija u Berlinu bila je Finska sa 94:86 (20:21, 25:22, 22:22, 27:21).

U momčadi Finske posebno je nadhnut bio Lauri Markkanen sa 43 koša i devet skokova, a pridružio mu se i Sasu Salin koji je ubacio još 17 koševa.

Finska je ovime drugi put ovoga ljeta u ključnoj utakmici svladala Hrvatsku, 32. srpnja je slavila i u Rijeci sa 81:79, a Hrvatska je nakon tog poraza ispala iz kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023.

'Kad imate igrača koji je zabio 43 poena, nemoguće je zaustaviti suparnika. Stekao je samopouzdanje tijekom utakmice. Bio je vruć, a mi nismo imalo koncentracije. Primili smo nekoliko lakih trica, a i bilo je nekih čudnih odluka sudaca na kraju, koje ja nisam razumio, ali dobro. Svi su se žalili. Znali smo kako Finci igraju, ali nismo uspjeli. Čestitam im', rekao je izbornik Damir Mulaomerović nakon utakmice, a onda odgovorio i na pitanje ostaje li i dalje na istoj funkciji.

'Vjerojatno više neću biti izbornik poslije ovoga, ali pokušali smo sve. Dečki su radili, mislili smo… Nismo bili psihološki spremni, presudila je njihova uigranost, oni su zajedno. Jako su dobra ekipa, razočarani smo, ali to je tako. Zubac je bio ozlijeđen i nije mogao čuvati Markkanena. Miksali smo obranu na njemu, mijenjali smo čuvare, ali on je jednostavno sve zabijao i još uspio i kreirati šuteve za svoje suigrače', nije se 'skrivao' Mulaomerović.

sve osim nogometa

Učitavanje...