SUNARIN NASLJEDNIK

Iznenađenje na klupi Zadra

11.03.2014 u 10:24

Bionic
Reading

Rajko Vidaković, mladi košarkaški stručnjak, novi je trener KK Zadar, treći u ovoj sezoni. Dojučerašnji pomoćni trener prve momčadi dobio je povjerenje Nadzornog odbora i sportskog direktora Branka Skroče ispred Nevena Plantaka, Petra Popovića i Ante Matulovića

U završnoj rundi Vidaković je pobijedio Plantaka, također zadarskog trenera s iskustvom vođenja  ekipe Širokog u ABA ligi.

Očito je procjena struke bila da Vidaković kao čovjek iznutra ima veće izglede vratiti igračima povjerenje u vlastite vrijednosti koje su izgubili, priznat će i sami, dok je momčad vodio Ivan Sunara. Stvari su u svlačionici otišle toliko daleko da su nakon Širokog igrači bili spremni na bojkot do Sunarinog odstupanja.

Rajko Vidaković je poput brata Šime, koji je trenutačno pomoćnik Ivici Buriću u šibenskom Jollyju, Tončija Mašine i Darija Gjergje izdanak trenerske škole dr. Slavka Trninića. Prvi put momčad će samostalno voditi u nedjelju protiv Crvene zvezde. Preuzeo je Zadar u teškom trenutku, no istovremeno mu se otvorila prilika da u posljednja tri kola spasi klub od ispadanja te kroz Ligu za prvaka pokaže svoje vrijednosti.