po kratkom postupku

U Dinamu se cijeli dan vijećalo; Jakirović dobio otkaz?

18.09.2024 u 20:22

Bionic
Reading

Sergej Jakirović je navodno smijenjen s mjesta trener Dinama nakon sramotnog poraza Modrih u Münchenu od Bayerna 9:2 u 1. kolu Lige prvaka

Čelni ljudi kluba su se sastali odmah po dolasku u Zagreb iz Münchena i razmotrili situaciju. Odluku im je bilo teško donijeti, navode Sportske novosti, ali na kraju su, nakon višesatnog sastanka, odlučili uručiti otkaz svom treneru.

Naime, Bayern je samo nastavak loših rezultata Dinama u zadnje vrijeme. Na Rujevici protiv Rijeke Dinamo je odigrao 1:1. Rijeka je, podsjetimo, prije tog derbija doživjela pljusku u playoffu Konferencijske lige kada je u Ljubljani izgubila 0:5 od Olimpije.

Onda je na Maksimir stigao Hajduk potpuno uzdrman potresima u klubu koje je izazvao otkaz uručen Nikoli Kaliniću koji je obnašao dužnost sportskog direktora. Bijeli su slavili 1:0 i prskočili, baš kao i Rijeka, Dinamo na ljestvici.

Debakl u Münchenu je pokazao da nešto unutar momčadi ipak ne štima. Sjetit će se neki kako je i Qarabag u prvoj utakmici play offa za ulazak u Ligu prvaka imao bezbroj prilika. Dinamo je imao ludu sreću te je iz utakmice izašao kao pobjednik, priznali su to i Zagrepčani, s nerealnih 3:0. S tim kapitalom bilo se lako braniti i napasti protuudarima protivnika na uzvratu. Dinamo je prošao dalje s 5:0, ali maksimirski susret je ukazao na brojne slabosti.

Bayern i većina momčadi Lige prvaka svoje prilike ne propuštaju tako lako. Ono što Qarabag nije napravio na Maksimiru, uspio je Bayern u Allianz areni.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport

Jakirović je i prošle godine prolazio kroz teške trenutke, imao loše rezultate u Europi, u SuperSport HNL-u zaostajao za Hajdukom i Rijekom, ali se oporavio. Malo zahvaljujući svojoj kvaliteti, malo zahvaljujući lutanjima Hajduka i neiskustvu Rijeke u borbi za trofeje.

Kredit je tada potrošen. Današnji prekid suradnje nije bilo moguće izbjeći. Iako odluka još nije službena, očekuje se da će ona to postati danas navečer.

  • +8
Bayern - Dinamo (17.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic