ŠVICARCI U ČUDU

Je li Đoković izmislio operaciju? Sumnje je potaknula izjava Božidara Maljkovića

03.07.2024 u 10:40

Bionic
Reading

Fantastična igra Novaka Đokovića samo tri tjedna nakon operacije koljena probudila je kod nekih sumnju u njegov čudesni oporavak...

Srpski tenisač Novak Đoković (37) uvjerljivom se pobjedom vratio na teniski teren samo tri tjedna nakon operacije desnog koljena. On je u prvom kolu Wimbledona pobijedio je češkog igrača Vita Koprivu sa 6:1, 6:2, 6:2.

Čudesni oporavak potaknulo je neke medije da se zapitaju blefira li to Novak ozljedu i operaciju.

Kako prenosi DW, švicarski Neue Zürcher Zeitung objavio je tekst pod naslovom: 'Čudesno ozdravljenje Novaka Đokovića – sada i Srbija ima koljeno nacije'. U tekstu se postavlja pitanje je li Đoković imao operaciju ili je cijela stvar bila samo blef.

Nadalje se navodi da je Đoković ozlijedio koljeno na Roland Garrosu prije nešto više od tri tjedna i da je morao odustati u četvrtfinalu protiv Norvežanina Caspera Ruuda.

'Dan kasnije, objavljeno je da je bio podvrgnut operaciji meniskusa u Parizu. Operacije koljena su delikatne za tenisače, što je poznato ne samo u Švicarskoj. Roger Federer je 2020. ozlijedio meniskus dok je kupao svoje kćeri, dan nakon poraza u polufinalu od Đokovića. Morao je na operaciju. Bio je to početak kraja njegove velike karijere', ističu Švicarci. 

'Đoković nesumnjivo ima izuzetne mišiće, što mu je možda sada pomoglo. Ipak, posljednjih dana na Wimbledonu su se pojavile sumnje je li Srbin uistinu operiran.'

Sumnje je, prema pisanju Neue Zürcher Zeitunga, podgrijao Božidar Maljković, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, koji je lokalnim medijima rekao da je razgovarao s Đokovićevim stricem Goranom, a on mu je rekao da Đoković nije bio na operaciji.

Švicarski list podsjeća da je Đoković već sedam puta osvajao Wimbledon te da bi se s još jednom titulom izjednačio s Rogerom Federerom, dok srpski mediji sumnje u Novakovo simuliranje ozljede nazivaju sramotnim, a upravo u činjenici da je ugrožen Federerov rekord vide motiv pisanja Neue Zürcher Zeitunga.