UGOVOR SE MORAO ISPOŠTOVATI

Jedan od čelnika Bešiktaša otkrio koliko im je Ante Rebić 'uzeo' novca

03.08.2024 u 11:10

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 30-godišnji Ante Rebić s posljednjim danom srpnja postao je slobodan igrač. Naime, u Bešiktašu su ga proglasili viškom i sada Rebić traži novi klub

Ante Rebić prošlog je ljeta besplatno stigao iz Milana u Bešiktaš, no u dresu crno-cijelih iz Istanbula nije pokazao koliko se očekivalo (op.a. u 23 nastupa zabio je tek jedan gol), te su čelnici kluba tražili način kako ga se riješiti.

Očito je i Rebić bio svjestan da neće biti sreće u Bešiktašu, ali imao je valjani ugovor kojeg se nije želio odreći. I tražio se način za prekid suradnje.

Na osnovu izjava Kadira Kilica, člana Upravnog odbora turskog velikana, čini se da je Rebić - unatoč mizernoj minutaži, klub napustio s osmijehom na licu. Drugim riječima, punih džepova.

Navijači Bešiktaša završili su u čudu kada se doznalo koliko novca je turski klub potrošio na raskid ugovor s 30-godišnjim Hrvatom.

'Kažu da su Rafa Silva i Ciro Immobile visoko plaćeni. Skoro toliko novca samo dali Rebiću koji nije dao nikakav doprinos', rekao je Kilic te natjerao turske novinare na istraživanje.

Ubrzo je otkriveno kako je za godinu dana u Turskoj Rebić od Bešiktaša uzeo 5.5 milijuna eura, što znači da je naplatio puni iznos ugovora.

Kao što je poznato Rebić je potpisao ugovor na dvije godine uz godišnju plaću od 2.5 milijuna eura. Prilikom transfera na ime kompenzacije Milan je dobio 500.000 eura.

'Kiliceva izjave na dnevni red je dovela tvrdnju da je Bešiktaš, koji će Rafi Silvi isplatiti plaću od 6 milijuna eura, iz svoje blagajne izvukao 5.5 milijuna eura za Rebića. To znači da hrvatski igrač nije ostavio niti centa za odlazak', zaključuje Fotospor.

Inače, prema dostupnim informacijama, Rebić bi karijeru mogao nastaviti u Italiji gdje je već ranije nastupao za Fiorentinu, Hellas Veronu te Milan. U međuvremenu je dobio i prvu odbijenicu.

Prema izvještajima s Apenina iskusni napadač je ponuđen Udineseu, ali u klubu iz Udina samo se zahvalio. Istovremeno, Rebić je ponuđen još nekolicini klubova iz Serie A kao što su Genoa, Parma i Monza. I upravo je Monza jako zainteresirana za njegov dolazak.