SUPERSPORT HNL

Jeličić na Sopića, Jakirović na popravnom; evo gdje gledati današnje utakmice

29.10.2023 u 10:54

Bionic
Reading

Danas se igraju posljednje dvije utakmice 13. kola SuperSport HNL-a. Rijeka od 15 sati na Rujevici dočekuje Goricu, a Dinamo od 17:10 na Maksimiru Lokomotivu. Obje utakmice možete pratiti na kanalu MAXSport 1 (MAXtv).

Gorica je najugodnije iznenađenje prvenstva. Pobjedama protiv Hajduka i Dinama novi trener Jeličić doveo je Goričane u krug klubova koji se bore za sam vrh. Sljedeći veliki protivnik im je lider prvenstva Rijeka koju vodi bivši trener Gorice Željko Sopić. U nevjerojatnom zapletu i raspletu situacije nakon smjene Igora Bišćana u Dinamu krug se zatvara danas na Rujevici i Maksimiru.

Naime tadašnji trener Rijeke Sergej Jakirović je napustio Rujevicu i ambiciozno preuzeo Dinamo. Na njegovo mjesto stigao je Sopić koji se s Rijekom probio na vrh poretka, a na upražnjeno mjesto na klupi Goričana je uskočio Dinko Jeličić koji je nastavio s Goričanima put prema vrhu.

Jedina žrtva takvih rošada je Jakirović kojem se opasno ljulja trenerska pozicija u Dinamu i za kojeg je svaka sljedeća utakmica kvalifikacijska, uključujući današnju s Lokomotivom.

Rijeka - Gorica, 15 sati, MAXSport 1, MAXtv

'Čeka nas zahtjevna utakmica protiv zahuktale Gorice, mog bivšeg kluba koji u zadnje vrijeme ostvaruje jako dobre rezultate. Kompaktni su i teško primaju golove. Neće nam biti lako, ali trenutno da Barcelona dođe na Rujevicu ja se ne bih kladio na njih. S druge strane dobro se pripremamo za tu utakmicu, imali smo neke manje probleme, ali mislim da će se do utakmice to sve riješiti. I da ćemo s 11 najboljih istrčati na Rujevicu i pokušati uzeti tri boda. Dilaver i Radeljić? Situacija je OK. Obojica treniraju, ne vidim većih problema po tom pitanju. Grgić se isto vratio treningu', rekao je prije utakmice trener Rijeke Željko Sopić.

Dinko Jeličić, trener Gorice, utakmicu je najavio ovim riječima:

'Brza Rujevica je veliki plus za Rijeku uz trenera koji jako dobro poznaje našu momčad, što mu je dodatni olakšavajući faktor. Morat ćemo se adaptirati, pokušali smo simulirati uvjete igre na Rujevici, pomogla nam je kiša da osjetimo brzinu terena. Uz koncept igre koji smo pokušavali sprovesti protiv Dinama, s time da moramo popraviti neke detalje koji protiv Diama nisu bili dobri, mislim da možemo doći do pozitivnog rezultata i na neki način anulirati brzu podlogu. Rijeku se dobro snalazi na takvoj podlozi u ambijentu na Rujevici koji je fenomenalan.'

Rijeka bi pobjedom sačuvala lidersku poziciju, Gorici bi ona donijela proboj u sam vrh ljestvice gdje su zgusnuti kandidati za naslov prvaka Hrvatske. Usuđuje li se itko reći da bi i Gorica postala legitimni dio te skupine?

Dinamo - Lokomotiva, 17:10 sati, MAXSport 1, MAXtv

'Želio bih da moja momčad igra kao Lokomotiva. To je mlada i energična momčad koja se nadigrava i uživa u nogometu. Dobro ih poznajem, znam kako bismo trebali igrati protiv njih. U razgovoru s igračima vidjet ćemo kako se tko osjeća, ne toliko fizički nego psihički. S te strane će biti nekih promjena kako bismo dobili energiju protiv jako dobrog protivnika. Petković je vani, imamo problema s Bulatom i Baturinom, izmoreni su i vidjet ćemo nakon treninga hoće li uopće biti u kadru i, ako budu, hoće li igrati. Ne želimo s njima riskirati', najavio je utakmicu s Lokomotivom Jakirović zbog kojeg će oči hrvatske sportske javnosti biti uprte prema Maksimiru.

'Dinamo je uvijek Dinamo. Svaka ekipa u datom trenutku ulazi u krizu, no sve se to može promijeniti preko noći. Tko god dolazi na Maksimir sigurno ne razmišlja da ga čeka lagana utakmica. Dapače, pred nama je iznimno teška i zahtjevna utakmica i morat ćemo dati svoj maksimum da bi se vratili na Kajzericu s pozitivnim rezultatom. Vezano za kadar, Šotiček sigurno neće nastupiti protiv Dinama, još ćemo pred samu utakmicu vidjeti hoće li Duje Čop moći odgovoriti na zahtjeve utakmice. Kapetan Mateo Marić obilježi će stoti službeni nastup u dresu Lokomotive, no neka dodatna motivacija igračima nije potrebna jer ipak igramo protiv aktualnog prvaka Dinama na Maksimiru, veće motivacije od toga nema', zaključio je Čabraja.