engleska liga

Joško Gvardiol je zvijezda dana; proglašen je igračem utakmice

20.10.2024 u 18:29

Bionic
Reading

Manchester City je u dramatičnoj utakmici slavio 2:1 u gostima kod Wolverhamptona, a junak pobjede bio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol koji je za 'građane' zabio sjajan gol

Engleski mediji sipaju pohvale na račun Joška Gvardiola koji je u pobjedi Manchester Cityja 2:1 sjajno zabio u 33. minuti.

Odlično je hrvatski reprezentativac opalio sa 17 metara i premda je domaći golman vršcima prstiju dirao loptu, ona je završila u mreži za 1-1. Bio je to drugi ovosezonski prvenstveni gol Gvardiola.

  • +15
Wolverhampton - Manchester City, engleska liga, 20.10.2024. Izvor: EPA / Autor: TIM KEETON

'Predivan gol Joška Gvardiola, koji je uzeo loptu izvan kaznenog prostora s lijeve strane i pogodio u dalji kut. Wolverhampton se branio jako dobro, ali obrana nije mogla ništa kod ovog udarca', piše BBC, a komentator Sky Sportsa Don Goodman je napomenuo:

'Ovo je sedmi gol koji je Manchester City ove sezone zabio izvana. Ništa tu nisu mogli napraviti Wolvesi. Joško Gvardiol pronašao je malo prostora i predivno zabio.'

>> gol Joška Gvardiola pogledajte OVDJE.

'Novi sjajni nastup Hrvata. U obrani je zatvorio Semeda, dok je s druge strane zabio predivan gol', navodi Express koji je kritizirao igru Matea Kovačića:

'Nije imao potreban tempo za probiti čvrstu obranu Wolvesa', napisali su.

Standings provided by Sofascore