LIGUE 1

Junak Olympiquea bivši nogometaš ManUtd-a optužen za silovanje

17.08.2024 u 19:25

Bionic
Reading

Nogometaši Marseillea otvorili su prvenstvo uvjerljivom, 5:1 gostujućom pobjedom protiv Bresta.

OM je ovoga ljeta angažirao talijanskog stručnjaka Roberta De Zerbija, koji je posljednje dvije sezone vodio Brighton, te potrošio oko 90 milijuna eura na brojna pojačanja.

Na Velodrome su stigli Mason Greenwood iz Manchester Uniteda, Pierre-Emile Hojbjerg iz Tottenhama, Elye Wahi iz Lensa, Ismael Kone iz Watforda, Geronimo Rulli iz Ajaxa...

Upravo je Greenwood bio jedan od najboljih igrača susreta postigavši dva gola. Podsjetimo, mladi napadač je za Marseille potpisao ugovor na četiri godine, a prema pisanju engleskih medija odšteta Manchester Unitedu je iznosila 30 milijuna eura.

Greenwood nije igrao za Man United od siječnja 2022. godine kada je suspendiran nakon što ga je njegova djevojka Harriet Robson optužila za seksualno i fizičko zlostavljanje. Kraće vrijeme je proveo u pritvoru, a potom je pušten braniti se sa slobode.

Optužen je za pokušaj silovanja, napad te prisilno ponašanje, međutim Robson je na suđenju povukla svoj iskaz te je optužnica odbačena uz objašnjenje kako je slučaj ostao bez glavnog svjedoka.

Greenwood i Robson su kasnije obnovili vezu i dobili dijete, a ManU ga je prošle sezone posudio Getafeu.

Engleski nogometaš je doveo OM u vodstvo u 3. minuti. Brest je u osmoj mogao izjednačiti, no Romain Del Castillo nije realizirao jedanaesterca, Rulli koji je stigao iz Ajaxa sjajno je reagirao. U 26. minuti Luis Henrique je zabio za 2:0, da bi Greenwood u 31. realizirao kazneni udarac za 3:0.

Mahdi Camara je u sudačkoj nadoknadi smanjio, ponudivši tračak nade domaćinu, no Henrique je drugim golom na utakmici u 48. minuti razriješio sve dvojbe. Konačnih 5:1 postavio je u 69. minuti iz kaznenog udarca još jedno pojačanje Wahi.

U petak je aktualni prvak PSG otvorio sezonu gostujućom 4:1 pobjedom protiv Le Havrea.

No, konačni rezultat vara jer je do 84. minute bilo samo 1:1 da bi Parižani u samoj završnici s tri gola 'slomili' domaće.

Prvi gol za PSG postigao je Lee Kang-In (3), na 1:1 poravnao je Lloris (48), da bi Dembele (84), Barcola (86) i Kolo Muani (90-11m) osigurali pobjedu favoritu.

Standings provided by Sofascore