nevjerojatno

Jürgen Klopp na novom poslu zarađuje pravo bogatstvo

11.10.2024 u 21:44

Bionic
Reading

Jürgen Klopp (57) od 1. siječnja 2025. preuzet će novu ulogu globalnog šefa nogometa unutar Red Bull organizacije, savjetujući klubove kao što su Leipzig, Salzburg i New York.

Njemački stručnjak imat će ključnu ulogu u razvoju nogometne filozofije, dovođenju trenera i igrača te ostalim strateškim zadacima unutar Red Bullovih klubova.

Klopp je već potpisao dugogodišnji ugovor koji uključuje klauzulu prema kojoj može napustiti svoju poziciju kako bi potencijalno postao izbornik njemačke reprezentacije u budućnosti. Trenutno tu funkciju obnaša Julian Nagelsmann (37), čiji ugovor vrijedi do ljeta 2026. godine.

Vijest je prvotno objavio Florian Plettenberg, Skyev insajder, koji je također otkrio da će Klopp na novoj funkciji zarađivati između 10 i 12 milijuna eura godišnje. Prema Plettenbergu, Klopp je svjesno odabrao ovu savjetničku ulogu i povratak na mjesto trenera trenutačno mu nije u planu, no izbornik njemačke reprezentacije ostaje opcija u budućnosti. Ugovor ne sadrži službenu izlaznu klauzulu, ali postoji dogovor o mogućem odlasku uz obostrano poštovanje.