sve je spremno

Jurić nakon preuzimanja Rome: Ne mogu poreći da je ovo velika prilika...

21.09.2024 u 17:10

Bionic
Reading

Hrvatski trener Ivan Jurić održao je svoju prvu konferenciju za medije otkako je u srijedu preuzeo Romu, naslijedivši smijenjenog Danielea De Rossija.

Debi na klupi rimskog kluba imat će u nedjelju u 18 sati, na domaćem terenu protiv Udinesea, koji je u talijansko prvenstvo ušao s tri pobjede i jednim remijem. Roma trenutno ima tri neriješena rezultata i jedan poraz.

'Vlasnici kluba bili su jasni i direktni. Žele pomladiti momčad, pa su od mene tražili da razvijam igrače, ali i, naravno, ostvarujem dobre rezultate. Cilj kluba je izboriti plasman u Ligu prvaka i kontinuirano sudjelovati u njoj', izjavio je Jurić, kojem je ovo najveći posao u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, tijekom koje je vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino.

Prije De Rossija, trener Rome bio je Jose Mourinho, ali slavni Portugalac dobio je otkaz u siječnju.

'Karijera me naučila da su rezultati uvijek ključni razlog za dobivanje otkaza. Ako ne ostvaruješ željene rezultate, riskiraš da te smijene', rekao je Jurić, koji je ovog ljeta bio povezan s Bolognom, Fiorentinom i Hajdukom, no na kraju je završio u Romi.

Na pitanje o prva četiri nastupa Rome u Serie A, Jurić je odgovorio:

'Po mom mišljenju, Daniele je obavio sjajan posao, pogotovo u organizaciji, radu i ponašanju igrača. Ekipa je naviknuta na rad i fizički je na vrlo visokom nivou. Volio bih dodati neke elemente koje sam uočio u prošlosti. Prošle sezone Roma je u prvoj fazi De Rossijeve ere igrala vrlo agresivno, a to je nešto u čemu su igrači očigledno uživali.'

'Bitnije od fizičkog intenziteta je razumijevanje pozicije i stvaranje uravnotežene momčadi. Mnogi igrači koje sam trenirao u Torinu nisu se odmah uklapali u moj stil igre, ali su se s vremenom prilagodili. Moj cilj je i dalje biti agresivan i igrati s visokim pritiskom', najavio je Jurić

Veznjak Rome Nicola Zalewski (22) izbačen je iz momčadi nakon što je odbio transfer u Galatasaray, prema pisanju talijanskih medija. Jurić je potvrdio da se taj problem rješava.

'On mi se jako sviđa kao igrač i mogao bi biti važan za nas u ostatku sezone', rekao je Jurić.

Jurić je potpisao ugovor koji vrijedi do kraja sezone, a u slučaju plasmana u Ligu prvaka, ugovor će biti produžen za još jednu godinu.

'Trener sam već 14 godina i Roma je najveći klub koji sam vodio. Ne mogu poreći da je ovo velika prilika. Kada se ukaže takva prilika, ne razmišljaš o ugovoru, već o dokazivanju da si spreman. Gledajući momčad, mislim da možemo biti vrlo dobri', zaključio je Jurić.