pobjeda mladih vatrenih

Kačavenda fantastičnim potezom izbacio čuvara; Ivanović stavio 'točku na i'

05.09.2024 u 19:03

Bionic
Reading

U kvalifikacijskoj utakmici Hrvatske U21 reprezentacije protiv Farskih Otoka, koju su gledatelji mogli pratiti isključivo na MaxSportu, Hrvatska je upisala važnu pobjedu rezultatom 2:1

Hrvatska U21 reprezentacija osigurala je važnu pobjedu protiv Farskih Otoka rezultatom 2:0 u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo. Nakon što je Marin Ljubičić u 39. minuti sigurno realizirao jedanaesterac, briljantne obrane Čavline spriječile su Farske Otoke da dođu do izjednačenja.

Ključan trenutak dogodio se i u 88. minuti kada je Lukas Kačavenda fantastičnim potezom 'izbacio' svog čuvara te izborio drugi penal na utakmici. Franjo Ivanović preuzeo je odgovornost i preciznim udarcem s bijele točke za 2:0.

  • +34
Kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo, Hrvatska - Farski Otoci, 5.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Izvor: tportal.hr

Iako su Farski Otoci u samom finišu utakmice smanjili rezultat golom Beinira Nolsøea, Hrvatska je zadržala kontrolu i odnijela tri važna boda za plasman na Europsko prvenstvo. Ovo je ujedno i prva pobjeda novog izbornika, Ivice Olića na klupi U21 hrvatske nogometne reprezentacije.

Izvor: tportal.hr

Hrvatska U21 vrsta nakon sedam utakmica ima 16 bodova i drži drugo mjesto s dva boda manje od vodećeg Portugala, kojemu je domaćin 10. rujna. Grčka je treća s 14 bodova i utakmicom više, a potom slijede Farski otoci (7), Bjelorusija (6) i Andora (3).