psk_2

TRENING U NEURUPPINU

Kad bi se ravnali po vremenu, mogli bi najaviti kako će Hrvatska proći protiv Italije

Bionic
Reading

Iako bi nakon samo jednog osvojenog boda u dvije utakmice, raspoloženje u momčadi moglo biti u silaznoj putanji, kod hrvatskih reprezentativaca prevladava optimizam i vjera kako se u ponedjeljak u Leipzigu (21 sat), protiv Italije, može do tri boda i plasmana u osminu finala

Nakon slobodnog četvrtka, Dalić je u petak izveo svoje igrače na prvi trening uoči ogleda protiv Italije (ponedjeljak, 21 sat, Leipzig). Vrijeme se mijenjalo non-stop, pa je tako na samom startu treninga pljusnula kiša, ali se nakon par minuta pojavilo sunce. Možda je i to bila neka simbolika. Odnosno putokaz čemu se možemo nadati u ponedjeljak.

Naravno, još je prerano za kalkulacije oko sastava koji bi trebao krenuti po tri ključna boda, no čim je izbornik spomenuo da će ih biti, onda nećemo pogriješiti s tom najavom.

I dojam je, jer izbornik je potvrdio kako su promjene u dvoboju s Albanijom (a ušli su umjesto Majera i Brozovića Luka Sučić i Mario Pašalić) unijele živost, kako bi ovaj dvojac mogao biti u startnoj postavi u ponedjeljak. Ima logike, jer niti je Majer pokazao nešto impresivno u prve dvije utakmice, a niti je Brozović na nivou kojeg je držao u dresu milanskog Intera.

Pašalić je pak u talijanskoj Serie A ove sezone odigrao 34 utakmice, pri tom je zabio šest golova, i što je još važnije, jako dobro postaje sljedećeg suparnika.

Zapravo, najveće je pitanje hoće li Dalić u utakmicu krenuti s Perišićem, koji definitivno nije spreman za 90 minuta, ili će dokapetan na početku ostati na klupi.

Izbornik je dakle u velikim promišljanjima, ali oko sebe ima dovoljno stručan kadar bivših igrača, koji bi trebali prepoznati trenutak i preči preko ega svih igrača - kako bi reprezentacija ostvarila prvi i osnovni cilj, odnosno prolazak skupine.

Ono što je najvažnije, a to su uoči treninga poručili Bruno Petković i Dominik Livaković, utakmica između Španjolske i Italije podigla je dozu optimizma, jer iako je rezultatski teže stradala (0:3), za razliku od Italije (0:1), naši su igrači bili puno konkurentniji Furiji.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal