odluka vrhovnog suda

Kad već ne može na terenu, Inter 'gazi' Juventus za zelenim stolom

13.12.2018 u 19:03

Bionic
Reading

Vrhovni sud Italije odbio je zahtjev Juventusa u kojem je 'Stara dama' tražila da se Interu oduzme naslov prvaka koju je momčad iz Milana osvojila 2006. godine nakon njihovog izbacivanja iz lige

Juventus već godinama dominira u ogledima protiv Intera (op.a posljednuu pobjedu Inter je upisao u rujnu 2016. godine, a što mu je jedniina pobjeda u posljednjih 12 utakmica), no milanski je klub - zasad - jači za 'zelenim stolom'.

Naime, Juventusu su nakon velikog skandala i namještanja utakmica (Calciopoli) oduzeti naslovi iz 2005. i 2006. godine, a ekipa je izbačena u Seriju B.

  • +4
Juventus - Inter, 15. kolo Serie A, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Osim Juventusu, bodovi su oduzeti Milanu, Fiorentini i Laziju, a kažnjena je još i Parma, pa je naslov na kraju dodijeljena momčadi Intera, koji je potom 2011. godine optužen da je imao ulogu u velikom skandalu u namještanju.

Torinski klub je potom putem suda tražio da se Interu također oduzme naslov. Žalili su se na više razina, ali na kraju je Vrhovni sud Italije odlučio odbiti njihov zahtjev jer je slučaj prestar da bi se o njemu odlučivalo.

Juventus je i prije dvije godine tražio odštetu od 400 milijuna eura zbog narušenog ugleda i nakon što su dokazali da u dobrom dijelu skandala nisu sudjelovali, ali je i ta žalba odbijena.

Interu tako ostaje Scudetto iz 2006. godine, ali bez obzira na sve Juventus je i dalje uvjerljivo najtrofejniji talijanski klub.