PITANJE SVIH PITANJA

Kada će Ivan Rakitić debitirati za Hajduk? Ovo su opcije...

21.07.2024 u 10:08

Bionic
Reading

Ivan Rakitić je novi igrač Hajduka. Bijeli su ovu vijest lansirali u orbitu poput rakete u ponoć na prelasku sa subote na nedjelju te najavili svečano predstavljanje novog igrača u 19.30 sati u Bijelom salonu.

Iako je u petak u ponoć istekao rok za prijavu igrača za prvo drugo pretkolo Konferencijske lige s HB Torshavnom, Hajduk i dalje ima mogućnost uvrstiti još dvojicu igrača na inicijalni popis za ovu utakmicu koja se igra u četvrtak 25. srpnja u 21 sat. Splićani to moraju učiniti najmanje 24 sata prije početka utakmice, dakle do srijede u 21 sat.

Po tom bi scenariju Rakitić moga istrčati pred navijače i debitirati u dresu Bijelih već tada. No, iza njega je pauza duga dva mjeseca, ostatak momčadi se pripremao i uigravao pa je na treneru Gennaru Gattusu da donese odluku.

Strog, ali pravedan Gattuso je već rekao da je sretan da u momčadi ima takve zvijezde, ali da za njega svi jednako vrijede i da će sve igrače jednako tretirati.

Stoga je vjerojatnije da će se Rakitić pojaviti na Poljudu i biti podrška suigračima s tribine, a da na Poljudu zaigra na otvaranje SuperSport HNL lige 4. kolovoza protiv Slaven Belupa. Europski uzvrat na Farskim otocima realna je opcija ako to uvjetuju rezultat i situacija na terenu. Taj je susret zakazan za prvi dan kolovoza.

  • +42
Ivan Rakitić Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Zna se da će Rakitić u Hajduku nositi dres s brojem 11 kojeg je jedno vrijeme nosio u Sevilli i koji je slobodan. Više informacija o najvećem transferu ovog ljeta saznat će se u 19:30 na konferenciji za medije koja počinje u 19:30 sati. Jedno od pitanja je sigurno: kada će Ivan debitirati za Bijele.