ZNATE ZAŠTO?

Kakav debakl; Kenijka Kipyegon dobila spomenik, ali isti je pod hitno uklonjen

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 15.08.2024 14:37
  • Objavljeno 15.08.2024 u 14:37
Bionic
Reading

S dvije osvojene medalje osvojene na 1500 i 5000 metara, Kenijka Faith Kipyegon jedna je od heroina Ljetnih olimpijskih igara u Parizu, no u domovini se suočila s neugodnostima.

Prema izvješćima lokalnih medija, amaterski kip 30-godišnje sportašice u majici s kenijskom zastavom žurno je uklonjen nakon što su se stanovnici žalili.

Kip, podignut u kružnom toku u Eldoretu, prikazuje sportašicu u sprinterskoj pozi, držeći nešto što izgleda kao mačeta - daleko od standardnog prikaza olimpijskog pobjednika. Umjetnikovo tumačenje izazvalo je val duhovitih reakcija na internetu.

Korisnici društvenih mreža ismijavali su kip kao šalu, neki su ga nazvali sramotom, dok su drugi pozvali na uhićenje ili kazneni progon 'kipara'.

Kipyegon je ušla u povijest na Igrama u Parizu kada je postala prva žena koja je osvojila tri uzastopna zlatna olimpijska odličja na 1500 m, oborivši granicu novim olimpijskim rekordom od 3:51,29 minuta.

Kenijka je također osvojila srebro na 5000 m nakon što je prvotno bila diskvalificirana zbog navodnog guranja s Etiopljankom Gudafom Tsegay.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal