VELIKO SRCE

Kakav nas spektakl očekuje; Boban, Dalić i druge legende hrvatskog nogometa

09.05.2019 u 16:34

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić predvodit će momčad 'Nogometnih ikona HNL-a' u susretu s legendama Dinama za koje će igrati Zvonimir Boban, a sav prihod s humanitarne utakmice koja će se igrati u nedjelju 12. svibnja u dvorani Dražena Petrovića donirat će se za pomoć liječenju sina Dinamove legende Slavka Ištvanića koji boluje od celebralne paralize

Ovom utakmicom članovi Dinama okupljeni u Udrugu 'Dinamo to smo mi' obilježavaju godišnjicu nikad odigrane utakmice Dinama i Zvezde 13. 5. 1990. godine,, a sav prihod od ulaznica ide za pomoć u liječenju sinu legendarnog Dinamovog kapetana.

I dok je bilo poznato kako će za momčad 'Dinamo 90-ih', nakon više od 20 godina nastupiti Zvonimir Boban, Kujtim Shala, Marko Mlinarić, Vjekoslav Škrinjar, Igor Cvitanović, Dario Šimić, Primož Gliha, Andrej Panadić, Željko Adžić, Goran Vlaović, Mario Stanić i druge legende Dinama, organizatori su objavili i sastav suparničke momčadi '“Nogometne ikone HNL-a'.

Momčad koju je okupljao Joško Jeličić, također nekadašnji suigrač Slavka Ištvanića u Dinamu, predvodit će izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, a igrat će Goran Jurić, Veldin Karić, Silvio Marić, Adrian Kozniku, Miroslav Bičanić, Tomo Šokota, Mate Baturina, Mihael Mikić, Edin Mujčin, Kruno Lovrek, Darko Raić Sudar, Josip Buljat i drugi.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva Liga, 32. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Udruga članova GNK Dinamo Zagreb 'Dinamo - to smo mi' otvorila je i poseban račun za humanitarne svrhe na koji svi zainteresirani mogu uplatiti donaciju za pomoć Slavku Ištvaniću.

Broj računa je HR5323600001502536400. Na taj račun položit će se i sav prihod od prodanih ulaznica u akciji Dinamovci za Dinamovca: Humanitarna utakmica za Slavka.

Ulaznice se po cijeni od 30 kuna mogu kupiti u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici, u svim Vivas Barovima u Zagrebu i Sisku, History Villageu u Tkalčićevoj ulici, te u muzeju Dražena Petrovića kod Cibonine dvorane.

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Ištvanić je u dresu Dinamo odigrao više od 500 utakmica, pri čemu više od 200 u Prvoj HNL. U 'modrom' dresu je debitirao 25. travnja 1984. u polufinalu Kupa Jugoslavije protiv Crvene zvezde u Beogradu.

S Dinamo je osvojio naslov prvaka 1993. godine, a sezonu kasnije i Hrvatski kup. Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je u tri utakmice od 1991. do 1994. godine.