Lakersi se još pojačali

Kakav nevjerojatan posao čelnika Real Madrida; igrač im platio pet milijuna eura kako bi napustio klub i ostvario dječačke snove!

23.11.2020 u 10:11

Bionic
Reading

Zadnjih nekoliko dana u košarkaškoj NBA ligi obavljeno je nekoliko zanimljivih transfera i potpisano je ugovora ukupno teških više od milijardu dolara, ali jedan igrač španjolskog Real Madrida – koji je silno želio u NBA ligu - izazvao je posebnu pažnju

Danima se pisalo kako neki NBA klubovi pokazuju interes za Argentinca Facunda Campazza, razigravača Real Madrida koji je bio član momčadi koja je dva puta postala prvak Europe (2015, 2018)

Iako je imao čvrst ugovor s Realom ipak su se brzo dogovorili oko raskida pa je tako 29-godišnji Campazzo potpisao dvogodišnji ugovor s Denver Nuggetsima.

No, kvaka je u tome što su čelnici Reala na tom transferu zaraditi ukupno čak šest milijuna dolara. Zaista nevjerojatan posao čelnika Real Madrida! Naravno, takav bek će nedostajati treneru Lasu, ali već će se nekako snaći...

Naime, kako pišu španjolski mediji Campazzo je u ugovoru s Realom imao posebnu klauzulu da može otići iz kluba uz odštetu od šest milijuna dolara. Manji dio platit će njegov NBA klub (oko 725 tisuća dolara što je maksimum), a ostatak sam igrač koji je cijelu ovu sezonu igrao bez plaće dok će ostatak platiti od svoje NBA plaće.

Campazzo je Denveru postao zanimljiv zbog svojim rješenja u igri i sjajnih asistencija po čemu je danas najbolji igrač u Europi. Posebno je nadahnut bio na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. gdje je vodio Argentinu do finala.

'Osjećam se zaista čudno. Proveo sam nezaboravne trenutke u Realu, a napuštam Španjolsku kao potpuno drukčija osoba u odnosu na onu koja je stigla prije šest godina. Stiglo je vrijeme da ostvarim svoje snove', iskren je bio Campazzo.

Kada su ostala europska pojačanja u pitanju dodajmo kako je iskusni Španjolac Marc Gasol odlučio napustiti Toronto Raptorse s kojima je 2019. postao prvak NBA lige. Na iznenađenje mnogih prihvatio je ponudu aktualnih prvaka Los Angeles Lakersa, kluba koji ga je 2007. izabrao na NBA draftu (druga runda), ali je prava na njega prepustio Memphisu kako bi u Lakerse stigao njegov stariji brat Pau.

Tako su se Lakersi dosta pojačali nakon što su sve dogovorili s njemačkim bekom Dennisom Schröderom, braničem Wesom Matthewsom te nekadašnjim igračem LA Clippersa Montrezlom Harrellom, inače najboljim šestim igračem lige. Sada im se pridružio i iskusni Marc Gasol (35) koji slovi kao jedan od najboljih defenzivnih igrača u NBA ligi. Proveo je čak 10 i pol sezona u Memphis Grizzliesima, a lanjskoj sezoni je zabilježio prosječno 7.5 koševa i 6.3 skokova.

Dodajmo kako zbog gužve među visokim igračima Lakerse napušta JaVale McGee, koji je otišao u Cleveland.

Tatum dobio 195 milijuna dolara, Donovan Mitchell 163

Američki košarkaši Jayson Tatum i Donovan Mitchell produžili su ugovore s Boston Celticsima i Utah Jazzom, tvrde američki mediji.

Tatum (22) će za novih pet godina u Bostonu dobiti 195 milijuna dolara, a Mitchellza pet godina u Utahu 163 milijuna, dok mediji navode da te brojke mogu biti samo više.

Tako Desert News iz Salt Lake Citya tvrdi da bi Mitchell mogao dobiti i 195,6 milijuna dolara, ukoliko u narednoj sezoni bude bolji od prošle u kojoj je imao prosječno 24 poena, 4,4 skoka i 4,3 asista po utakmici.

Tatum je lani imao prosjek od 23.4 poena, 7 skokova i 3 asista.

Nova NBA sezona započinje 22. prosinca.