BIO BI TO NEIZDRŽIV PRITISAK

Kako će Nijemci reagirati na ovu Federerovu izjavu

07.08.2013 u 11:25

Bionic
Reading

Roger Federer rođen je samo nekoliko kilometara od njemačke granice. U intervjuu danom njemačkom sportskom tjedniku Sport Bildu ustvrdio je da se to za njegovu karijeru pokazalo jako dobrim

'Sretan sam što sam rođen u Švicarskoj umjesto u Njemačkoj. Pritisak koji bih kroz karijeru osjećao kao Nijemac bio bi svakako teže podnošljiv; naći se u ulozi nasljednika Borisa Beckera ili Steffi Graf bilo bi doslovno nemoguće'.

Švicarski je tenisač također izrazio čuđenje što unatoč vrlo dobroj organizaciji i vrhunskim teniskim turnirima u Njemačkoj ne postoji veće zanimanje za njegov sport. Vjeruje da bi trebalo podizati svijest o važnosti tenisa za njemačko društvo u cjelini.

'Osjećam da je nakon ovogodišnjih vrlo dobrih rezultata Tommyja Haasa te finala Sabine Lisicki u Wimbledonu ipak došlo do stanovitog pomaka'.

Kad je u pitanju 'Boom Boom Bine', kako je u referenci prema Borisu Beckeru nazvana Lisicki, Federer je vrlo optimističan.

'Mislim da će ubrzo osvojiti Wimbledon jer ima igru za taj turnir. Važno je da je poraz u ovogodišnjem finalu ne demoralizira. Mislim da može postati vrhunska tenisačica u slučaju da uspije fizičku pripremljenost dovesti u ravnotežu s mentalnom'.