LUDA UTAKMICA

Kakva drama u Puli; Cibaliji golčina sezone nedovoljna za bod

06.11.2016 u 20:09

  • +3

MAXtv Prva HNL, 15. kolo, NK Istra 1961 - HNK Cibalia

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Marušić

Bionic
Reading

U prvoj nedjeljnoj utakmici 15. kola MAXtv Prve lige, Istra 1961 je na domaćem travnjaku svladala Cibaliju 3:2

U dvoboju momčadi iz donjeg dijela ljestvice Istra 1961 je došla do tri važna boda s kojima je pobjegla upravo Cibaliji i od devetog mjesta koje na kraju sezone vodi u dodatne kvalifikacije.

Početni pritisak Vinkovčana brzo je 'ohladio' Paracki koji je sa 16 metara precizno pogodio za vodstvo Puljana. Nakon toga domaćin je i dalje ostao opasan i drugi pogodak je visio u zraku.

No u samoj završnici prvog dijela, nije se zatresla Cibalijina mreža, nego Istre 1961. Poslije jednog ubačaja loše izbijenu loptu pokupio je Pervan te je preciznim i snažnim udarcem donio gostima izjednačenje.

U drugom dijelu Istra je imala inicijativu i to joj se isplatilo u 62. minuti kada se Solomon solo akcijom oslobodio dva čuvara te iz blizine svladao vinkovačkog vratara.

To nije bilo sve. Iako je izgledalo da je Istra 1961 kontrolirala susret, Cibalia se drugi puta vratila u igru. Poslije kornera lopta je došla do Mišića koji je s oko 20 metara zabio golčinu, jedan od najljepših pogodaka ovog dijela prvenstva.

U 85. minuti penal za domaći sastav. Cibalijin nogometaš je pokupio loptu, no i igrača Istre 1961, a Bebek je pokazao na bijelu točku. Matković je obranio udarac Stepčića, ali je Gržan pospremio odbijanac za konačnih 3:2.