psk_2

BAŠ KAPETANSKI

Kakva najava Luke Modrića: Došli smo napraviti velike stvari!

Bionic
Reading

Dan uoči prvog ogleda (subota, 18 sati, Berlin) na Euru, pred novinare je stigao i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, koji je najavio ogled protiv Španjolske. Njemu je ovo deveti veliki turnir u karijeri.

Prvo ime hrvatske nogometne reprezentacije, legendarni kapetan Luka Modrić, koji će po 176. put zaigrati u dresu Vatrenih, najavio je utakmicu protiv Španjolske.

Naravno, osim što je kapetan, Modrić jako dobro poznaje i selekciju Furije, jer odigrao je puno utakmica protiv ovog suparnika, ali i godinama je član madridskog Reala, te dijeli svlačionicu s nekim igračima (op.a. Dani Carvajal, Nacho Fernandez, Joselu) protiv kojih će zaigrati u subotu.

Suigrači iz Reala znaju kako vas zaustaviti.

'Čudno pitanje. Morate pitati njih, na koji način bi to napravili'.

Ovo je četvrti put da igrate na Euru protiv Španjolske, i što mislite o njima, jesu li jaki ili manje jaki?

'Ne volim uspoređivati generacije, te tri koje su osvojila dva Eura i jedno SP, zbilja je bila jedna od najboljih. Ali i ova nova je jako dobra, puna talenta, imaju dobar miks mladosti i iskustva i onih koji su navikli igrati ovakve utakmice. Vrlo dobra ekipa, jako brza, posebno na krilnim pozicijama'.

Nakon što ste igrali sa Španjolskom, biste li radije igrali protiv druge momčadi.

'Ne bih, veselimo se utakmici protiv Španjolaca. Znamo da će detalj odlučivati. Morate ćemo paziti na detalje. I ne dosade takve utakmice. A mi smo došli po veliki rezultat, što smo dokazali na SP-ima. Na Eurima je falio taj korak, ali smo puni samopouzdanja. I jako se veselimo'.

Godine 2006. na SP-u u Njemačkoj si odigrao na velikom natjecanju: Što bi pomislio tada da ti je netko rekao da ćeš ovako dugo trajati.

'Uvijek sam vjerovao u sebe. ali da mi je dao neki papir, što želio ostvariti, definitivno bilo bi me strah sve to napisati na papir. Ali, eto, tu sam, sretan da sam ovdje. veselim se velikom natjecanju. Sjećam se 2006. i atmosfere na ovom stadionu. Nadam se da će tako biti i sutra. I da ćemo mi na terenu biti pravi, kako bi se svi veselili'.

Smeta li vas što Hrvatsku nazvijau 'dark horse'?

'Ne smeta nas što druge stavljaju kao favorite. Nama je najbitnije da smo fokusirani na nas, da pokažemo zajedništvo koje nas je krasilo i zbog čega smo ostvarili velike rezultate'.

Ova reprezentacija je malo drugačija u odnosnu na onu iz Katara, ima i novih igrači. Perišić se vratio nakon ozljede. Koja je najveća snaga ove reprezentacije?

'Naše zajedništvo. Ostalo je još dosta igrača dosta iz Katara, došli su mladi, koju pokazali da su s pravom ovdje i da se na njih može računati. Drago mi je da se i Ivan vratio'.

Modriću je stiglo još jedno pitanje o Španjolskoj.

'Definitivno dobra i talentirana ekipa. Možda im je u prošlosti baza bila Barcelona i Real, danas u tom bazenu ima igrača iz drugih klubova, izbonik im daje priliku. Ta njihova snaga, talent, raznovrsnost čine ih jednim od favorita. Očekuje nas teška utakmica. Ali ako budemo pravi, možemo napraviti velike stvari i dobar rezultat'.

O Lamineu Yamalu koji bi sa 16 godina i 338 dana sutra trebao postati najmlađi debitant u povijesti turnira. Dok je Luka igrao na SP-u 2006. igrač Barcelone imao je tek jednu godinu.

'Kad čujem takve stvari, osjećam se dosta staro. Godine nisu bitne i to je li netko premlad, prestar, najbitnije je ono na terenu. Lamine je pokazao neke nevjerojatne stvari, s pravom ga ističu kao najveću opasnot. Strašan je potencijal i talent, pred njim je velika karijera. Koliko sam stariji, (ha, ha), više od 20 godina. Od te 2006. sam dosta napredovao u svim segmentima, uvijek mi je teško pričati o sebi. Prepuštam drugima da pričaju o meni'.

Kako komentirate grupu?

'Ovo je možda i najteža skupina, ali mi smo tu da bi napravili veliki rezultat, prikazali smo nogomet na visokoj razini, u rangu najboljih reprezentacija na svijetu. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti najveći rezultat'', rekao je Modrić na kraju.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal