oduzeto domaćinstvo

Kamerun primio još bolniji šamar od onog hrvatskog u Brazilu

01.12.2018 u 14:23

Bionic
Reading

Afrička nogometna konfederacija je u petak objavila da Kamerunu oduzima organizaciju Afričkog kupa nacija 2019.(15. lipnja - 13. srpnja) jer kasne u pripremama za to najveće nogometno natjecanje na afričkom kontinentu.

Dosta se kasni u Kamerunu s izgradnjom infrastrukture, a i sigurnost nije na najvišoj razini u toj zapadnoafričkoj državi s obzirom na to da se na sjeveru događaju napadi džihadističke skupine Boko Haram i sukobi vojske i separatista u dvije najveće regije gdje se govori engleski jezik.

Najjači kandidati za preuzimanje organizacije Afričkog kupa nacija su Južnoafrička Republika i Maroko, a odluka o tome tko će preuzeti zadatak od Kameruna znat će se do kraja godine.

Tako se nastavio pad kamerunskog nogometa koji je započeo lošim predstavama na SP-u u Brazilu i teškim 4:0 porazom od Hrvatske, a nastavljen je neodlaskom na sljedeću svjetsku smotru, ove godine u Rusiji.

Afrički kup nacija na kojem će prvi put sudjelovati 24 reprezentacije održat će se od 15. lipnja do 13. srpnja 2019., a ne u siječnju i veljači kako se do sada održavao. Naslov pobjednika iz 2017. će braniti upravo nogometaši Kameruna.