liga nacija

Kane na svom 100. nastupu dva puta tresao mrežu; Nizozemska i Njemačka remizirali

10.09.2024 u 23:02

Bionic
Reading

Današnje utakmice Lige nacija donijele su nekoliko uzbudljivih rezultata, od kojih se ističu remi između Nizozemske i Njemačke, te pobjede Gruzije, Grčke i Latvije.

U skupini 3 Lige A, Nizozemska i Njemačka odigrale su napetu utakmicu koja je završila rezultatom 2-2. Nizozemci su poveli već u 2. minuti pogotkom Tijjanija Reijndersa, no Deniz Undav je izjednačio za Njemačku u 38. minuti.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, Joshua Kimmich donio je Njemačkoj prednost, no Denzel Dumfries je izjednačio za Nizozemsku u 51. minuti, što je bio i konačan rezultat. U istoj skupini, Mađarska i Bosna i Hercegovina odigrale su bez pogodaka (0-0).

U skupini 1 Lige B, Gruzija je nastavila svoj pobjednički niz minimalnom pobjedom 1-0 protiv Albanije, a jedini strijelac bio je Giorgi Kočorašvili u 71. minuti.

U drugoj utakmici skupine, Češka je slavila protiv Ukrajine s 3-2, zahvaljujući dvama golovima Šulca i pogotku Součeka iz jedanaesterca. Vanat i Sudakov bili su strijelci za Ukrajinu, no njihovi golovi nisu bili dovoljni da izbjegnu poraz.

U skupini 2 Lige B, Grčka je ostvarila pobjedu protiv Irske rezultatom 2-0, golovima Ioannidisa i Tzolisa, dok je Engleska s 2-0 bila bolja od Finske. Oba pogotka za Englesku postigao je Harry Kane kojem je ovo bio čak 100. nastup za momčad 'Tri Lava' te je sada na 68 golova postignutih za reprezentaciju.

  • +86
Hrvatska - Poljska, Liga nacija, 8.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov

U skupini 4 Lige C, Latvija je slavila protiv Farskih Otoka rezultatom 1-0, a strijelac pobjedničkog gola bio je Renars Varslavans u 64. minuti. Sjeverna Makedonija pobijedila je Armeniju 2-0, zahvaljujući golovima Bardhija i Miovskog.

U skupini 2 Lige D, Malta je pobijedila Andoru s 1-0. Pobjednički pogodak postigao je Camenzuli u 45. minuti.

Ovi rezultati dodatno su zakomplicirali situaciju u grupama, a borba za prva mjesta i promociju u viši rang natjecanja postaje sve neizvjesnija.