rukometni 'el clasico'

Kapetan Zagreba uoči odlučujuće utakmice u Ligi prvaka zaprijetio Slovencima

07.03.2017 u 15:18

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba u četvrtak u 19 sati u Areni Zagreb igraju utakmicu posljednjeg kola Lige prvaka s Celjem. 'Zagrebašima' za prolazak u osminu finala igra samo pobjeda od tri gola razlike

Utakmice Zagreba i Celja definitivno spadaju u kategoriju rukometnih klasika, suparništvo je to koje traje desetljećima i koliko god klubovi bili u prijateljskim odnosima, koliko god imali zajedničku povijest barem što se tiče mnogih igrača koji su igrali u oba dresa, u četvrtak u 19 sati čeka nas novi rat!

Posljednje kolo rukometne Lige prvaka po skupinama donosi konačnu odluku - rukometaši PPD Zagreba pred svojim navijačima u Areni moraju pobijediti Celje s najmanje tri gola razlike kako bi osigurali plasman u osminu finala. U isto vrijeme će 'zagrebaši' morati čekati kraj susreta Vardara i Kristianstada. Makedonski prvak mora pobijediti, no u to nitko ne sumnja.

Svima je jasno kako pobjeda PPD Zagreba neće biti nimalo lak zadatak, protivnici se jako dobro poznaju, mjesta za iznenađenja jednostavno nema. Jasno je to i kapetanu PPD Zagreba Zlatku Horvatu koji se još oporavlja nakon neugodne ozljede.

'U puno sam boljem stanju nego što sam bio prije desetak dana. Imam kontinuitet treninga. Znam da to još nije to, ali znam i što se očekuje od mene. Ovo je utakmica u kojoj forma ne igra ulogu', kaže Horvat i dodaje:

'Znamo što je cilj, pobjeda s tri gola razlike. Napravit ćemo sve što je u našoj moći za rezultat koji nas vodi u osminu finala, čime bi ispunili cilj koji smo postavili na početku sezone.'

'Zagrebaši' su ove sezone triput igrali s Celjem. U 1. kolu Lige prvaka slovenska je momčad slavila 30:28, a PPD Zagreb slavio je u oba susreta u regionalnoj SEHA ligi, 28:27 u Zagrebu, te 32:29 u Celju. No, Celje je u Ligi prvaka skinulo dva velika favorita, Kielce i RN Löwen.

'Pokazali su da znaju zagorčati život i jačim ekipama te da im ne igra ulogu to što igraju u gostima. Nije iznenadilo što su dobili Kielce i Löwen. Nismo sigurno favorit. Mogu reći da smo favorit za pobjedu, a za prolaz smo nešto u prednosti. Vjerujem da ćemo biti mi koji ćemo se veseliti', optimističan je Zlatko Horvat.

Dosad su sve međusobne utakmice bile na nož, pobjednika je doslovno odlučivao jedan šut ili obrana golmana. A PPD Zagreb sada mora ganjati tri gola razlike.

'To je razlika do koje možeš doći u minutu, dvije. Moramo ostati koncentrirani do kraja. Mislim da nam neće biti toliki problem doći do te razlike, koliko je održati. Bit će napeto. U današnjem rukometu smo svjedočili da su se stizale i veće razlike u kratkom vremenu. Mi nemamo što kalkulirati idemo na glavu', zaključio je Horvat.

Trener PPD Zagreba Silvio Ivandija zna od koga prijeti najveća opasnost.

'Sve se vrti oko Janca, Zarabeca i Mačkovšeka. Znamo svi njihove kvalitete. Brzo trče, brzo igraju. Ako uspijemo nametnuti naš ritam, onda ćemo sigurno biti u prednosti. Moramo biti čvrsti i pokazati da više želimo pobjedu', kaže Ivandija i dodaje:

'Nećemo dozvoliti iznenađenje, svi smo svjesni što nam sve donosi plasman u osminu finala Lige prvaka.'

Za kraj se Ivandija osvrnuo i na utakmicu Vardar - Kristianstad. Vardaru je za prvo mjesto, kojim izravno ide u četvrtfinale, dovoljan i bod. Taj isti bod je dovoljan i Kristianstadu da preskoči Zagreb i Celje te da on izbori osminu finala Lige prvaka.

'Nažalost, ne ovisimo samo o našoj utakmici, već i onoj Vardara i Kristianstada koja se igra nekoliko dana poslije (nedjelja, 12. ožujka). Ne znam tko može igrati na bod. Istina, sve je moguće. Objektivno bi bilo da Vardar to dobije, jer je prezentirao najbolji rukomet u prvom dijelu. Vardar neće kalkulirati, vjerujem da će pobijediti', zaključio je trener 'zagrebaša' Silvio Ivandija.