PRVA HNL, 12. KOLO

Karlovac nanio i drugi uzastopni poraz Hajduku

24.10.2009 u 22:35

Bionic
Reading

Pred ispunjenim stadionom u Karlovcu igrači trenera Igora Pamića nanijeli su i drugi uzastopni poraz Hajduku slaveći 1:0. Zagreb je teško stradao u Čakovcu, Lokomotiva u Osijeku, dok su Zadar i Rijeka remizirali

Karlovac – Hajduk 1:0 (0:0)
Strijelac: 1:0 Redžepi (71')

U derbiju 12. kola Karlovac je na svom travnjaku pobijedio Hajduk 1:0 i tako produbio niz loših rezultata 'bilih'. Osim po pobjedi domaćina, utakmica u Karlovcu će se pamtiti i po nestanku struje, zbog čega je početak drugog poluvremena kasnio. Karlovac je uz Šibenik najugodnije iznenađenje prvenstva, što je opravdao i protiv Hajduka, čiji su navijači pred kraj utakmice počeli skandirati 'skinite dresove', što dovoljno govori o tome kako su hajdukovci odigrali.

Domaćini su pak odigrali fantastično borbenu i goropadnu utakmicu, dok Splićani praktički ništa nisu pokazali. Jedinu pravu priliku za Hajduk imao je Anas Sharbini u 25. minuti, no njegov ulazak iz blizine obranio je golman Sunara. Nakon toga su igrači trenera Pamića počeli sve više stiskati, ali do pogotka su došli tek u 71. minuti. Strijelac povijesnog pogotka za Karlovac bio je Redžepi, koji je uspio izbjeći zaleđe i matirati Subašića.

Do kraja utakmice gledali smo jalove pokušaje Hajduka da dođe do izjednačenja. Ovo je drugi uzastopni poraz splitskog kluba, a u sljedećem kolu igra s Dinamom. Slijedi teški dani za Edoarda Reju.

Osijek – Lokomotiva 3:0 (2:0)
Strijelci: 1:0 Knežević (23), 2:0 Jugović (39), 3:0 Nikšić (67)

Osijek je izvrsnom predstavom došao do nova tri boda. U Gradskom vrtu stradala je Lokomotiva koja je pala 'bez ispaljenog metka' primivši tri pogotka. Knežević je u 23. minuti doveo domaćine u vodstvo 1:0, da bi ga Jugović u 39. povećao. Pobjedu domaćina zapečatio je Nikšić pogotkom u 67. minuti.

Međimurje – Zagreb 4:2 (1:0)

Strijelac: 1:0 Golubović (31), 2:0 Golubović (65), 3:0 Plantić (78), 3:1 Piškor (84), 4:1 Kovač (90), 4:2 Vugrinec (90)

Nakon slavlja nad Dinamom u prošlom kolu, igrači Zagreba su se nadali da bi im ta pobjeda mogla biti najava boljih dana, no gostovanje u Čakovcu ih je ekspresno spustilo na zemlju. Međimurje je lakše od očekivanog pobijedilo momčad Igora Štimca 4:2. Cijelu utakmicu domaćini su bili bolja momčad, a svoju dominaciju su prvi put okrunili u 31. minuti preko Golubovića. Isti igrač bio je strijelac i za 2:0 u 65. minuti, a bilo kakvu nadu da bi u Čakovcu osvojio bod Zagrebu je srušio Plantić u 78. minuti, dok je Kovač u 90. minuti samo u potpunosti razbio 'pjesnike'. Golove za Zagreb postigli su Piškor u 84. te Vugrinec u 90. minuti.

Zadar – Rijeka 1:1 (0:1)
Strijelci: 0:1 Đalović (16), 1:1 Tadejević (46' a.g.)

U zadarskim Stanovima Zadar i Rijeka su podijelili bodove odigravši 1:1. Riječani su u vodstvo došli već u 16. minuti preko Radomira Đalovića, što je bio i rezultat s kojim se otišlo na odmor. No odmah nakon početka drugog dijela Tadejević je matirao svog golmana i tako omogućio Zadru da osvoji jedan bod.