neporaženi UFC prvak

Khabib Nurmagomedov pred zatvorskom kaznom; duguje vladi ogroman novac, milijune...

12.05.2024 u 15:11

Bionic
Reading

Istraga o sredstvima je započela nakon prijenosa vlasništva nekoliko svojih tvrtki rođacima i suradnicima

Bivši neporaženi UFC-ov prvak Khabib Nurmagomedov mogao bi biti u ozbiljnim problemima s ruskom vladom. Rečeno je da 35-godišnjak duguje nešto više od 3 milijuna eura neplaćenog poreza ruskoj saveznoj poreznoj službi, kako su izvijestili Mash i RT.

'The Eagle' je uključen u razne poslovne avanture od svog povlačenja iz oktogona 2020. godine, nakon smrti njegovog oca Abdulmanapa. Čini se da su ti poslovni pothvati 35-godišnjaka doveli u probleme.

Kao rezultat toga, Khabibova vlastita Eagle FC MMA promocija je pred zatvaranjem, nakon blokade njegovih brojnih osobnih i poslovnih bankovnih računa.

Zatim se navodi da je ruska savezna porezna služba pronašla nepravilnosti u dokumentima u vezi sa zatvaranjem sličnih poduzeća. Ruske vlasti sada sumnjaju da je Khabib iskoristio sredstva koja im je dugovao za 'kupnju hotela i start-upa u UAE i Turskoj.'

Ako bude optužen i proglašen krivim, Khabib bi se mogao suočiti s brojnim ozbiljnim kaznama, poput prisilnog rada do tri godine ili zatvorske kazne do čak šest godina.

  • +5
Khabib Nurmagomedov - UFC-ov prvak Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia