signal iduna park

Klopp ima novi posao; preuzima klupu na utakmici sa velikim značajem!

18.08.2024 u 22:48

Bionic
Reading

Liverpool se priprema za svoju prvu kampanju u Premier ligi bez Jurgena Kloppa prvi put u devet godina, a on je objavio kako je preuzeo novu momčad.

Bivši menadžer Liverpoola, Jürgen Klopp, vratit će se na teren za posebnu oproštajnu utakmicu u čast kultnog dvojca Borussije Dortmund, Łukasza Piszczeka i Jakuba Błaszczykowskog. Klopp, koji se privikava na život izvan nogometnog menadžmenta nakon završetka Premier lige, po prvi put nakon devet godina više nije aktivno na klupi.

U petak, u promotivnom videu koji je objavio Dortmund, potvrđeno je da će se Klopp prvi put nakon gotovo deset godina vratiti na teren na Signal Iduna Parku.

'Kolega, imamo oproštajnu utakmicu, znaš li to?' započinje Piszczek. 'Trebamo trenera i imam ideju, zvat ćemo umirovljenog trenera,' prije nego što se video poziv podijeli na tri ekrana, prikazujući Kloppa s crnim sunčanim naočalama.

'Napokon imaš svoju oproštajnu utakmicu,' kaže bivši menadžer Liverpoola. 'O moj Bože. I želiš trenirati, jesi li lud?'

Kada su ga pitali hoće li trenirati obje momčadi ili samo jednu, Klopp je nasmijao oba Dortmundska legendarna igrača odgovorivši: 'Baš me briga.'

Nijemac je u siječnju iznenadio svijet najavivši svoj odlazak iz Liverpoola, a službeno se oprostio nakon pobjede od 2-0 protiv Wolvesa u svibnju. Klopp je također potvrdio imenovanje svog nasljednika, Arnea Slota, nakon što je izazvao skandiranje u čast Nizozemcu tijekom svog posljednjeg obraćanja publici na Anfieldu.

Klopp je vodio Liverpool na 490 utakmica ostvarivši 304 pobjede (uključujući jedanaesterce) i 83 poraza. Samo su Bill Shankly (783), Tom Watson (742) i Bob Paisley (535) vodili više utakmica u povijesti kluba.