senzacionalna vijest iz gorice

Klub iz SHNL-a dobiva vlasnika: 'Odmah će nam budžet biti veći za par milijuna eura'

17.10.2024 u 17:44

Bionic
Reading

Nakon što je Gorica predstavila novog trener Marija Carevića, predsjednik kluba Nenad Črnko otkrio je kako će klub u ponedjeljak na Skupštini tražiti svoj izlazak iz statusa Udruge u dioničko društvo.

'Donijeli smo jednoglasnu odluku na IO kluba, sada je sve na Skupštini. Prije toga smo definirali dolazak partnera koji će donijeti povećanje budžeta. Postoji rok do travnja ili svibnja kada se mora realizirati sva dokumentacija pretvorbe iz Udruge u dioničko društvo. I tada će biti poznat novi većinski vlasnik a koji će utjecati na bolju budućnost našeg kluba', rekao je Nenad Črnko za Germanijak, pa je pojasnio da nije riječ o prodaji kluba, već zapravo transformacija iz Udruge u dioničko društvo.

'Najbolji ponuđač će dobiti pravo vlasništva. Varaždin je to završio, Istra i Hajduk odavno, kao i Osijek. Belupo je u pripremama za to isto. Jedina logika je ulazak stranog kapitala za iskorak Gorice na višu razinu i stabilnost kluba”, rekao je predsjednik Gorice dodavši kako je jedina logika ulazak stranog kapitala i dodao kako će budžet kluba značajno porasti.

'Naš budžet bi trebao biti veći za nekoliko milijuna eura u tih prvih šest, sedam mjeseci. To će donijeti mirnoću i lakše planiranje. Velika Gorica je potentna sredina. Mlad smo prvoligaš, dolazi nam kamp i Grad zaslužuje stabilnog prvoligaša. Kada igrate dobro, nitko ne pita tko je predsjednik kluba. Vjerujem da će ovo biti nova stranica, samo da stabilno završimo sezonu i uđemo u fazu kada nitko neće pitati tko vodi klub već da na tribinama imamo nove generacije navijača.'

Standings provided by Sofascore