SUPERSPORT HNL

Gorica protiv Lokosa, Rijeka na momčad koja je razbila Dinamo; evo gdje gledati

05.10.2024 u 11:48

Bionic
Reading

Danas se igraju dvije utakmice 9. kola SuperSport HNL-a. Na Kranjčevićevoj igraju Lokomotiva i Gorica (16 sati, MAXSport1, MAXtv), dok u Koprivnici igraju Slaven Belupo i Rijeka (18.30 sati, MAXSport1, MAXtv)

Lokomotiva - Gorica

Prvu današnju utakmicu kola na Kranjčevićevoj igraju Lokomotiva i Gorica (16 sati, MAXSport1, MAXtv), deveta i osma momčad prvenstva.

'Samo razmišljamo o ta tri boda. Situacija je kakva već jest, ali moramo pronaći izlaz', rekao je trener Lokosa Silvijo Čabraja koji je upozorio na Goricu koja je dosegla formu.

  • +26
Dinamo - Lokomotiva (28.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Samo nas pobjeda može zadovoljiti. Svjesni smo važnosti utakmice, osjeća se dodatni naboj u svlačionici i igrači su svjesni da ovu priliku za priključak sredini ljestvice ne smiju propustiti.'

S druge strane, Rajko Vidović traži nastavak pozitivnog impulsa nakon slavlja protiv Slavena u prošlom kolu.

'Imali smo kraći odmor jer je utakmica sa Slaven Belupom završila u ponedjeljak, ali najvažnije je da se završilo na takav način. Pobjeda je stigla kao plod upornosti mojih igrača koji nisu odustajala do posljednje minute' rekao je trener Gorice.

  • +31
Gorica - Slaven Belupo (30.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Mnogo nam znači povratak Ndockyta, vidjelo se protiv Slavena da nedostaju njegova brzina i moć. Što se tiče Lokomotive, jasno je da vole izaći visoko, stvarati pritisak na koji ćemo znati odgovoriti. Očekujemo dobru utakmicu s naše strane, da ispunimo dogovoreno i zadovoljni napustimo Kranjčevićevu', poručio je.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Slaven Belupo - Rijeka

Nogometaši Rijeke, vodeće momčadi na prvenstvenoj ljestvici, u subotu u 9. kolu SuperSport HNL-a gostuju kod posljednjeg Slaven Belupa (18.30 sati, MAXSport1, MAXtv). Susret je najavio trener Rijeke Radomir Đalović:

'Trenirali smo dobro nakon Hajduka, a imamo manjih problema, nekoliko igrača koji su upitni. Ostavila je ta utakmica traga. Slaven Belupo pobijedio je uvjerljivo Dinamo, doveli su iskusne igrače i dosta smo ih pratili', kaže trener Rijeke uoči subotnjeg gostovanja u Koprivnici.

  • +13
Rijeka - Hajduk (29.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Uživo sam gledao utakmicu u Gorici, riječ je o brzoj momčadi s dobrom tranzicijom. Njihov bodovni učinak od četiri boda ne predstavlja stvarnu kvalitetu', upozorava Đalović te dodaje:

'Očekujem da se predstavimo u ozbiljnom svjetlu i odigramo jednu pravu utakmicu. Tražit ćemo pobjedu svim snagama.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Trener Slaven Belupa, Mario Kovačević, svjestan je izazova, ali vjeruje da njegova ekipa ima kvalitetu uzeti bodove, što su već pokazali senzacionalnom pobjedom protiv Dinama prije dva tjedna.

'Moramo zaboraviti nesretan poraz u Velikoj Gorici, gdje smo zaslužili najmanje bod. Iako nas taj poraz nije najbolje sjeo, nema vremena za kukanje jer nam stiže lider lige. Znamo da nas čeka težak posao, ali svatko je pobjediv, a najbolji primjer za to je naša utakmica protiv Dinama. Moramo biti čvrsti, kompaktni i agresivni – idemo po pobjedu', poručio je Kovačević.

Standings provided by Sofascore